Zisk Home Depot prekonal očakávania, ale firma zhoršila prognózu celoročných tržieb

Zisk Home Depot prekonal očakávania, ale firma zhoršila prognózu celoročných tržieb

Predajca materiálov na stavebné úpravy predpokladá, že jeho celoročné tržby stúpnu o 2,3 %, hoci pôvodne predpovedal ich rast o 3,3 %.

Americká firma Home Depot Inc, ktorá je predajcom materiálov na stavebné úpravy, za tri mesiace do 4. augusta, čiže za svoj účtovný druhý kvartál, dosiahla zisk 3,48 mld. USD. Zisk firmy na akciu bol v sume 3,17 USD, čím o desať centov prekonal očakávanie trhu. Tržby spoločnosti sa medziročne zvýšili na 30,84 mld. USD z úrovne 30,46 mld. USD, ale nenaplnili prognózu trhu, ktorý očakával, že budú v objeme 31 mld. USD.

Firma zhoršila prognózu svojich celoročných tržieb, keďže sa znížili ceny stavebného dreva. Spoločnosť Home Depot sa okrem toho pripravuje na potenciálny vplyv ciel na jej zákazníkov. Home Depot teraz očakáva, že celoročné tržby sa zvýšia o zhruba 2,3 percenta, hoci pôvodne predajca predpokladal ich rast o 3,3 percenta. „Ceny stavebného dreva v porovnaní s minulým rokom významne klesli, čo ovplyvňuje rast našich tržieb,“ uviedol generálny riaditeľ firmy Craig Menear.

 

Zdroj: SITA

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá