V kroji ti naservírujú pravý Wienerschnitzel. Bratislavský podnik je úspešne na scéne už 3 dekády

  • Róbert je dlhoročný gastropodnikateľ
  • V Bratislave vedie vyhľadávaný podnik so špecifickou kuchyňou
Tirolská izba
Tirolská izba
  • Róbert je dlhoročný gastropodnikateľ
  • V Bratislave vedie vyhľadávaný podnik so špecifickou kuchyňou

Koncept podniku Tirolská izba vznikol už v roku 1994. Odvtedy prispel k úspechu tejto bratislavskej reštaurácie rôznorodý tím ľudí, počnúc šéfkuchárom, kuchármi, obsluhujúcim personálom až po manažérov reštaurácie, ktorí roky prispievajú k správnemu chodu podniku.

„Gastronómii sa venujem od veľmi mladého veku a v tomto prostredí som vyrastal s tým, že popri tom som sa venoval aj právu,“ hovorí zakladateľ podniku Róbert.

Keď s biznisom začínal, bol pomerne sebavedomý, pretože vedel, že podnik bude mať jedinečnú atmosférou a domácu kuchyňu vyššej kvality. 

Cieľom bolo vnášať radosť ľuďom do života aj dobrým jedlom, venovať sa vlastnému podnikaniu a priniesť niečo úplne nové a iné na miestnu gastroscénu.

„Ide o autentickú reštauráciu s tirolskou atmosférou a kvalitnou domácou kuchyňou, na ktorej si dávame veľmi záležať. Zadlženia som sa pri štarte podnikania nebál, keďže doba priala biznisu a kto mal dobrý produkt a vedel ho predať, nemal problém, keďže neboli obmedzenia, ktoré by tomu nepriali.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tirolská izba (@tirolskaizba)

Dnes je ale situácia celkom iná, súčasné zvýšenie cien navýšilo aj podniku náklady o 30 %. Prevádzka si tiež musela prejsť náročným covidovým obdobím, ktoré reštauráciu na dlhšiu dobu celkom zatvorilo.

Aj vďaka kríze skúsený podnikateľ s jeho tímom veľa vecí prehodnotil: „Išlo o rýchlosť investovania do podnikania, udržiavanie dlhodobých zamestnaneckých vzťahov či používanie aplikácií na rozvoz v rámci Bratislavy.“ 

Lokalitu „vyhral“

Tirolskú izbu nájdeš na Záhradníckej ulici v hlavnom meste. Jej zakladateľ tvrdí, že sa mu tu výborne podniká, keďže ide o výstavbu OC Nivy, ktorej okolie sa postupne oživuje a naberá na atraktivite. 

Ak sa sem rozhodneš zavítať, majiteľ ti odporúča objednať si v prvom rade legendárne hovädzie líčka za 19 eur. V ponuke nechýba ani tatarák zo sviečkovej či alpská hríbová polievka. Podáva sa tu aj teľacia saltimbocca, ide o teľacie plátky vo vínovo-maslovej omáčke s prosciuttom a šalviou a zemiakovým gratinom.

Samozrejme, v jedálničku takéhoto podniku nemôže chýbať ani originál 200-gramový „Wienerschnitzel“ za 19,90 eur. Obľúbené sú aj tirolské knedle plnené údeným mäsom, k nim je podávaná kyslá kapusta a viedenská cibuľa. Stáť ťa budú 17,20 eur.

Aktuálne do ponuky pripravujú nové jedlá, ktoré si budeš môcť objednať už čoskoro. Pribudne risotto carbonara, rakytníkové tiramisu, šalát so slimákmi v bylinkovej kruste či limone costa erbe.

Podnikanie si vyžaduje veľa úsilia

Slováci sú podľa slov zakladateľa podniku vďačná klientela, viac-menej priateľskí, ústretoví a chápaví zákazníci, no prekvapiť ho stále vie ľudská hlúposť. 

„V rámci podnikania som v neustálej pohotovosti s tým, že zhruba 12 hodín denne sa plne venujem práci, či už fyzicky v reštaurácii alebo záležitostiam spojeným s jej správnym chodom.“

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroj: austria.info

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá