V Bratislave otvárajú novinku, ktorú si influenceri zamilovali. Jeho kuchyňa rozvoniava všetkými kútmi sveta

  • V novom downtowne Bratislavy môžeš privítať unikátny podnik
  • Je ním prevádza NOX, ktorá ťa prekvapí hneď v niekoľkých smeroch
NOX
NOX, TASR/Dano Veselský
  • V novom downtowne Bratislavy môžeš privítať unikátny podnik
  • Je ním prevádza NOX, ktorá ťa prekvapí hneď v niekoľkých smeroch

NOX je miesto s originálnym dizajnom v jedinečnej lokalite. Nájdeš ho na Svätoplukovej ulici 2A, v priestoroch Pradiarene 1900 v Ružinove. Panuje tu skutočne inšpiratívna atmosféra, keďže ide o jednu z najvýznamnejších priemyselných pamiatok zo začiatku 20. storočia.

Toto miesto priťahuje ľudí, ktorí sú unikátni a svoji. Jeho kuchyňa rozvoniava všetkými kútmi sveta. Za pozornosť stoja aj drinky, ktoré ponúkajú mix toho najlepšieho a najoriginálnejšieho, čo v tejto lokalite môžeš ochutnať.

Čerstvejší podnik aktuálne v Bratislave nenájdeš. NOX svoje brány otvára dnes o 17:00. Menu začína ponukou Spring Rolls za 7,40 eur. Je tu ryžové cesto, avokádo, mango, no aj krevety a hoisin sauce.

Hoci existujú regionálne varianty, omáčka hoisin zvyčajne obsahuje sójové bôby, fenikel, červené chilli papričky a cesnak. Ide o omáčku, ktorú ľudia buď milujú, alebo nenávidia.

NOX
zdroj: NOX

Spomenúť treba aj špecialitu Ahi Tuna On The Rock za 14,70 eur. Je to čerstvý tuniak, takzvané „shichimi togarashi“ korenie, wakame – ginger šalát, plus miso dip. Pre milovníkov kvalitne upraveného mäsa je tu Beef Fried za necelých 10 eur. Čakaj hovädzie plece s jalapeños, paradajkami, cheddar dipom, black truffle aioli a hranolkami.

NOX
zdroj: NOX

Nikde inde nenájdeš ani Croquettes za 7,50 eur. Sú to chorizo – batátové krokety, plus hráškové výhonky a cheddar dip. Do takéhoto podniku vyslovene patrí aj Rib Eye Steak, a teda vysoká roštenka z Uruguaju. K tomu je miso – honey pečená mrkva a brokolica, sezam, mirin & peppercorn sauce.

Podnik zaujal influencerov už na pre-opening párty.

„Myslím si, že ľudia budú na toto originálne miesto inšpirované svetovými metropolami v unikátnej lokalite musieť ešte dozrieť. Uvidíme, no prajem tomuto miesto hlavne množstvo úspechov a minimum strastí, ktoré teraz asi všetky podniky zažívajú s personálom,“ hovorí o podniku influencer Samuel Chlpek, ktorý roky pôsobil aj ako lektor Akadémie hoteliera.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroje: NOX, Medusa Group, Kávičkári.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá