V Bratislave sa práve otvára dlhoočakávaná reštaurácia. Jedlo na vysokej úrovni ti tu naservíruje populárny profík

  • Bratislava sa dočkala nového prírastku
  • Je ňou unikátna reštaurácia BISTRIC
BISTRIC Restaurant
foto Welinna/BISTRIC Restaurant
  • Bratislava sa dočkala nového prírastku
  • Je ňou unikátna reštaurácia BISTRIC

Záhorská Bystrica sa dočkala celkom novej kvalitnej reštaurácie s názvom BISTRIC Restaurant. Tento podnik s pútavým dizajnom vsádza na kvalitné lokálne suroviny, sezónnosť, gastrotradície Záhoria a Bratislavy, ale nebojí sa ani nového prístupu ku klasickým a svetovým jedlám.

Za reštauráciou BISTRIC stoja manželia Peter a Martina Šumichrastoví, ktorí ju vytvorili, financujú a prevádzkujú ako svoj rodinný podnik.

Obaja pochádzajú zo západnej časti Bratislavy, pred časom našli svoj domov v Záhorskej Bystrici a chcú tu aj naďalej pôsobiť ako susedia a domáci.

Peter Šumichrast si vybudoval kariéru ako obchodník s technológiami, okrem toho je vášnivým milovníkom áut a zberateľom veteránov.

Aj preto je súčasťou areálu reštaurácie detailingové štúdio, ktoré sa venuje profesionálnemu čisteniu a ochrane automobilových interiérov aj exteriérov na najvyššej úrovni, ktorého príbeh ti na Startitup predstavíme už v najbližších dňoch.

Autormi interiéru Bistric reštaurácie sú Winwin architects. Winwin tvorí tím architektov a interiérových dizajnérov. Ich portfólio tvoria architektonické projekty ako aj verejné a reprezentatívne interiéry väčšieho rozsahu. Ich cieľom je dosiahnuť win-win situáciu, čiže spokojnosť klienta a koncepty dotiahnuté pri realizácii do posledného detailu.

Zlákal ich gastrobiznis

Peter aj Martina milujú cestovanie, dobré jedlo a víno. Na svojich cestách mali možnosť spoznať rôzne kuchyne a špeciality a celý svet gastronómie im učaroval natoľko, že prišiel nápad vyskúšať to s vlastným podnikom.

„Reštaurácia BISTRIC nesie historický názov Záhorskej Bystrice a z toho sa dá cítiť, že pôjde o kuchyňu založenú na čerstvých lokálnych a sezónnych surovinách,“ objasňuje Peter Šumichrast.

zdroj: foto Welinna/BISTRIC Restaurant

„Prepožičiava si niektoré záhorácke, ale aj bratislavské kulinárske tradície, jemne ich upravuje. Cieľom nie je fine dining v tradičnom zmysle slova, ale kuchyňa na vysokej úrovni, no dostupná aj pre bežného zákazníka či rodinu.“ 

Reštaurácia ponúka okrem klasických hlavných chodov množstvo menších jedál a príloh, aby ich bolo možné nakombinovať rôznym spôsobom, skúšať a chutnať, sedieť spolu s priateľmi okolo plného stola. Nebojí sa ani ručnej práce, a preto si bude vyrábať vlastné syry, zrené mäsové výrobky, nakladanú zeleninu a podobne.

Pre tento účel je za reštauráciou zriadená malá záhrada, kde si bude jednotlivé suroviny aj pestovať, čo je na slovenské pomery ešte stále unikát.

Aj pre tých najnáročnejších

Súčasťou je aj bohatá vinotéka, v ktorej si nájdeš svoje víno bežný zákazník, ale aj ten s najnáročnejším vkusom. V areáli je letná terasa s parkovou úpravou a v lete je ju možné využiť aj na open-air grilovačky.

Finálna investícia prekročila plánovaný rozpočet, no v areáli sa okrem reštaurácie nachádza aj spomínané detailingové štúdio a tiež firemné kancelárske priestory. Aj preto je podľa majiteľov relatívne ťažké vyčísliť konkrétnu sumu za reštauráciu.

„Financovaná bola čiastočne z rodinného rozpočtu a do veľkej miery aj z úveru. Keďže celý podnik stojí na viacerých ekonomických nohách, veríme, že s jeho prevádzkou a splatením nebude problém.“

Reštaurácia je myslená ako rodinný podnik, v ktorom plánuje rodina Šumichrastovcov ostať natrvalo, preto nemá jasný horizont návratu investície, má svoju emocionálnu hodnotu.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroje: Profesia.sk, BISTRIC Restaurant

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá