Veľa Slovákov pije kávu zle. Na kvalitu sa ešte len učíme

play icon

V tomto podcaste sa rozprávame s Alexandrom Nagyom, zakladateľom pražiarne a kaviarne black. Porozprával nám, akú kávu majú Slováci najradšej a že espresso je talianský vynález. Vo svete sa však najčastejšie pije káva celkom inak.

Ako sa dostane prémiová káva z plantáže na Slovensko a čo všetko sa môže v chuti objaviť? Slovenské pražiarne zažívajú veľký boom a ľudia začínajú vyhľadávať kvalitnú kávu. Niektorí však stále nevedia rozdiel medzi espressom, ristrettom, filtrovanou kávou. Znamená otvoriť si kaviareň jasný zisk?

Alexander Nagy pracuje v gastre a pohostinstve celý život a toto odporúča každému, kto chce v tomto biznise začať. Hovorí, že barista nie je len človek, ktorý ti spraví espresso alebo pekný obrázok na capuccine. Viac sa dozvieš v tomto videu.