Slovák dostal v Holandsku doživotný kontrakt, no vrátil sa do Tatier. Dnes varí špičkové jedlo inšpirované kuchyňou jeho babičky

Miroslav Zamiška svoju prácu začína kresbou. Jedlo si predstavuje, v mysli skladá chute a následne kreslí na papier. Až nakoniec prechádza k samotnému vareniu.

Dostal ponuku vymeniť Holandsko  za Štrbské pleso. Na rozmyslenie mal len pár dní, no zhodujúci faktor zmeny bola predovšetkým prestíž, ktorú hotel ponúka.

„To, čo mňa poháňa, je neustále posúvanie mojich možností a učenie sa nových vecí. Milujem experimentovanie, skúšanie a snaženie sa vymyslieť niečo nové," hovorí Miroslav.

Šéfkuchár Miroslav Zamiška porozprával aj o zisku ocenenia najlepšej hotelovej reštaurácie, viac sa dozvieš priamo v článku.