Tesla to má nakopnuté na Slovensko

  • Krajina, v ktorej je počet elektromobilov na cestách porovnateľný s Libanonom je horúcim kandidátom práve na novú výrobnú linku Tesly.
image_1413476850.jpeg
  • Krajina, v ktorej je počet elektromobilov na cestách porovnateľný s Libanonom je horúcim kandidátom práve na novú výrobnú linku Tesly.

 

Podľa posledných správ Tesla pokukuje práve po Slovensku, ktoré by sa mohlo stať domovom novej hyper-modernej výrobnej linky, ktorá môže posúnuť slovenskú ekonomiku o poriadny kus vpred.

Predstavitelia ministerstva hospodárstva a SARIO rokujú s Teslou o podmienkach, za ktorých by bol Elon ochotný spraviť rozhodutie práve v prospech Slovenska.

Tesla v súčasnosti disponuje výrobnou kapacitou 500 tisíc vozidiel ročne vo svojej Kalifornskej linke a už v minulosti sa pošuškávalo, že chce rozšíriť svoje výrobné kapacity do Európy, alebo Ázie.

Slovensko má voči susediacim krajinám obrovskú výhodu v podobe extrémne rozvinutej infraštruktúry a vynikajúcej pozície. Taktiež máme pomerne lacnú a dobre kvalifikovanú pracovnú silu.

Na Slovensku sa v súčasnosti ročne vyrobí cez 1 milión automobilov. Nová fabrika, nebude ani tak dôležitá z pohľadu počtu áut, ktoré Tesla dokáže na SR vyprodukovať, ako z pohľadu toho, čo Tesla prinesie so sebou = nové moderné technológie, prispeje k vzdelanostnej ekonomike a množstvo ďalších side effects, ktoré sú z nášho pohľadu oveĺa dôležitejšie ako samotný output v podobe HDP.

Teraz nám ostáva dúfať, že predstavitelia SARIO a ministerstva financií nepokašlú to, čo môže pre Slovensko znamenať tak veľa.

Zdroj:transportevolved

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá