Ako vybrať majonézu do vianočného šalátu: Kupovaná je lepšia voľba, radí lekárka

  • Blíži sa najkrajší čas roka
  • Vianočný stôl zavalí kopa jedla, kľúčom k úspechu je dobrá majonéza
  • Treba však dať pozor na salmonellu, varuje lekárka
vianočný stôl
  • Blíži sa najkrajší čas roka
  • Vianočný stôl zavalí kopa jedla, kľúčom k úspechu je dobrá majonéza
  • Treba však dať pozor na salmonellu, varuje lekárka
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Majonéza je neodmysliteľnou súčasťou vianočného zemiakového šalátu. Práve teraz nastalo to obdobie, kedy ju Slováci vykupujú doslova na kilá.

Pri výbere tej najlepšej majonézy do tvojho vianočného šalátu by si však mal zohľadniť niekoľko faktorov, aby si dosiahol chuť a konzistenciu, ktorá omámi chuťové poháriky celej rodiny.

MUDr. Katarína Sollárová pre Startitup vysvetlila, aké riziko prináša výroba domácej majonézy či ako sa prejavuje a následne lieči nákaza salmonellou.

Na čo si dať veľký pozor?

Doktorka Sollárová upozorňuje, že „ak nechceme mať zdravotné komplikácie počas vianočných sviatkov a nemáme dostatok času na vlastnú prípravu jedál, je lepšie využiť kupovanú majonézu“.

„Pokiaľ však máme vajcia z overeného zdroja a chceme si doma pripraviť majonézu, žĺtky by mali prejsť rýchlym procesom varu a následne prudkým procesom schladenia – čiže pasterizáciou.“

Okrem toho pre Startitup vysvetlila, aké základné hygienické opatrenia treba pri príprave jedál aj v domácom prostredí dodržiavať.

Čítaj viac z kategórie: Zaujímavosti

Najnovšie videá

Trendové videá