Miroslav vedie gastroprojekty, ktoré pozná celé Bratislava. Prezradil, vďaka čomu už roky žne masívny úspech

  • Mladý podnikateľ je tvorcom projekt obľúbeného projektu Lokal Unas, ktorý žne v Bratislave veľký úspech
  • Ide o miesto, kde sa stretáva streetfood z celého sveta s domácou klasikou
LOKAL unas
  • Mladý podnikateľ je tvorcom projekt obľúbeného projektu Lokal Unas, ktorý žne v Bratislave veľký úspech
  • Ide o miesto, kde sa stretáva streetfood z celého sveta s domácou klasikou
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

V Bratislave nájdeš gastronomický koncept, ktorý si získava čoraz väčšiu obľubu medzi milovníkmi dobrého jedla. Lokal Unas, projekt založený Miroslavom Bódim, ponúka unikátnu kombináciu streetfoodových jedál z rôznych kútov sveta, doplnenú o slovenské klasiky aj raňajkovú ponuku.

Od sezónneho bufetu k úspešnému bistru

Cesta k úspechu nebola jednoduchá. Zakladateľ Miroslav Bódi začínal so sezónnym bufetom na Kuchajde, pokračoval s food truckom Unas street food, až napokon otvoril bistro Lokal Unas.

„Všetky tieto projekty fungujú nezávisle na sebe už niekoľko rokov,“ hovorí Miroslav, hovorca projektu.

Hoci presné čísla nechcú zverejňovať, Miroslav priznáva, že do gastrobiznisu vložili desiatky a desiatky tisíc eur. Návratnosť investícií očakáva postupne, keďže značka neustále organicky rastie.

„Dlhodobá práca s kvalitnými surovinami a dobrými receptúrami prináša ovocie a čoraz viac ľudí si k nám nájde cestu osobne či formou donášky,“ dodáva.

jedlo LOKAL unas
zdroj: LOKAL unas

„Sme koncept, v ktorom ľudia nájdu streetfoodové jedlá z rôznych kútov sveta, ktoré si dolaďujeme podľa našich vlastných predstáv,“ vysvetľuje.

Okrem streetfoodu sa špecializujú aj na burgre a raňajkovú ponuku. V čase obedov ponúkajú aj slovenské klasiky. „Myslíme si, že u nás si vyberie naozaj každý, kto sem príde.“

Kľúčovú úlohu v kuchyni zohráva šéfkuchár Ján Jančo, ktorý má za sebou skúsenosti zo zahraničia, konkrétne z Kanady. Ďalšie know-how získaval aj v rôznych konceptoch na Slovensku.

jan janco
zdroj: LOKAL unas/šéfkuchár Ján Jančo

Rady pre začínajúcich podnikateľov v gastre

Čítaj viac z kategórie: Food biznis

Zdroj: Grand View Research

Najnovšie videá

Trendové videá