Oslavujú vegetariáni Októberfest? Na Slovensku určite áno
- Pivo obsahuje mnoho vitamínov a podporuje trávenie
- Nezabudni si k nemu pripraviť niečo chutné (a veggie) pod zub
- Pivo obsahuje mnoho vitamínov a podporuje trávenie
- Nezabudni si k nemu pripraviť niečo chutné (a veggie) pod zub
Vedel si, že väčšina pivného sortimentu (okrem pív s obsahom medu) je vhodná aj pre vegánov a vegetariánov? Pivo navyše podporuje trávenie a obsahuje mnoho minerálov a vitamínov. Na Slovensku sa ho ročne uvarí okolo 240 miliónov litrov, čo z nás jednoznačne robí pivný národ.
Pivné pikošky z Mníchova
Mníchovský pivný festival patrí medzi najznámejšie a jednoznačne najobľúbenejšie udalosti v Európe. Táto niekoľkotýždňová oslava piva sa prvýkrát konala v roku 1810 pri príležitosti výročia svadby bavorského korunného princa Ľudovíta. Pivo sa vtedy rozdávalo zadarmo, čo sa miestnym tak zapáčilo, že sa táto tradícia zachovala až do dnešných čias. A s veľkou radosťou ju pivári oslavujú aj u nás.
Októberfest pre vegetariánov? Rozhodne áno!
Ak dávaš prednosť rastlinnej strave pred mäsom alebo máte v partii vegetariána, neznamená to, že si najznámejší pivný sviatok nemôžete vychutnať všetci spoločne. Zorganizujte si párty pokojne aj u vás doma. Stačí, ak stavíte na rastlinné verzie klobások, nugetiek či hamburgerov v štýle legendárneho Októberfestu.
Rýchly veggie recept k pivu
Ak nechceš strácať čas prípravami zložitého menu, vyskúšaj „veggie“ tip od foodblogerky Petry Sabolovej alias Veggie´s Way. Okrem toho, že nezaťaží žalúdok, perfektne sa hodí k rôznym pivným špeciálom. Všetko potrebné na prípravu tohto receptu, ako aj najširšiu ponuku pív a bezmäsitých výrobkov spomedzi slovenských predajných sietí, nájdeš v Kauflande.
Ako vegetariána či vegána ťa určite poteší fakt, že rastlinné výrobky privátnej značky K-take it veggie sú klimaticky neutrálne, čo znamená, že produkciu CO2 pri ich výrobe a doprave Kaufland kompenzuje v rámci medzinárodne certifikovaných projektov.
Currywurst s domácimi hranolčekmi od Veggie´s Way
Suroviny:
- 1 bal. K-take it veggie vegánske guľky
- 2 PL olivového K-Bio oleja
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 150 ml rajčinového pretlaku
- 1 ČL karí korenia
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 ČL sladkej čili omáčky
- 1/2 limetky
Domáce hranolčeky
- 750 g zemiakov
- 2-3 PL olivového oleja
- 2-3 vetvičky rozmarínu
- morská/himalájska soľ
- čierne korenie
Postup: Umyté zemiaky nakrájame, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka polejeme olivovým olejom, posolíme, pokoreníme, pridáme pár vetvičiek rozmarínu a upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C približne 25 minút.
Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si omáčku. Do menšieho hrnca dáme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, červenú papriku, prelisovaný cesnak, karí korenie a na miernom ohni 2 minúty restujeme. Potom pridáme rajčinový pretlak, čili omáčku, zeleninový vývar a prevaríme. Vegánske guľky minútu osmažíme na oleji a podávame s domácimi hranolčekmi poliate karí omáčkou a ozdobíme čerstvým koriandrom.
Čítaj viac z kategórie: PR


