0100 Campus pristúpil k evolúcii svojej značky

  • 0100Campus sa rozhodol pre radikálnu zmenu
  • 0100Campus sa rozhodol pre radikálnu zmenu

Dušan, prečo ste sa ako 0100 Campus rozhodli pre túto zmenu?

Ide o evolúciu značky, ktorá má dve roviny. Pre zmenu sme sa rozhodli najmä kvôli tomu, že odkedy sme vznikli, ľudia našu komunitu a náš priestor vždy nazývali Campus. Tá 0100-vka nikdy nehrala výraznú rolu. Campus síce naďalej zostáva súčasťou 0100 rodiny, ale už bez 0100-vky. To je prvá, praktická rovina.

 

Tá druhá rovina?

Druhá rovina je, že za takmer dva roky fungovania sme si uvedomili, čo Campus predstavuje.  Od prvotnej myšlienky novovzniknutého coworkingu, ktorý v prvý deň fungovania mal možno desať ľudí, sa vyvinul do podnikateľskej komunity, ktorá presahuje číslo 200. Za tento čas sme prišli na to, že Campus je ďaleko viac než len coworking space. Je to hlavne komunita.

Postupne, ako sa ľudia pridávali do nášho coworkingového priestoru, začali vznikať silné priateľstvá, partnerstvá, spolupráce. Keď už to neboli len 2-3 nové partnerstvá, ale veľký počet ľudí, ktorí vytvárali spoločné synergie, uvedomili sme si, že to je presne to, čo Campus predstavuje.

Viac sme sa začali zamýšľať nad tým, ako toto “uvedomenie” vložiť do samotnej identity Campusu. Nechceli sme len upraviť mission statement niekde na webe alebo o tom napísať blog. Chceli sme ísť hlbšie. Chceli sme, aby nový brand v ľuďoch evokoval to, čím naozaj Campus je, čo im poskytuje a aké príležitosti dáva.

Dotkne sa zmena názvu aj samotnej identity Campusu?

Identita Campusu ako taká zostáva, zmenou prechádza len názov a logo. Z vizuálu sme vypustili 0100-vku, ale zároveň sme pridali nový element, papierové lietadielko, ktoré vychádza z minimalistických línií pôvodnej jednotky.

Prečo práve papierové lietadielko?

Papierové lietadlo je ľahké, dokáže lietať minúty, aj hodiny, a nikdy nevie, kde pristane. Buď sa zasekne na nejakej prekážke alebo jednoducho padne na zem. Nezničí sa, naďalej je použiteľné. Musí sa trochu očistiť, upraviť, a opäť môže vzlietnuť.

Takto vnímame aj podnikanie: človek dokáže lietať, veľakrát vo vzduchu alebo na vrchole vydrží dlho, ale vo väčšine prípadov padne. A nie je podstatné, v akom stave je. Podstatné je, či má dostatok energie a či má to správne okolie, ktoré mu pomôže sa zdvihnúť a opäť pustiť do vetra.

Campus je podnikateľská komunita, ktorá spája ľudí, vytvára nové príležitosti, prostredníctvom ktorej sa ľudia nielen jeden od druhého učia, ale veľakrát sa aj povzbudia, pomôžu si, nasmerujú sa správnym smerom. Aj keď nie každý deň je úspešný a veľakrát príde aj fail či ťažšia výzva, práve Campus a ľudia, ktorí sú jeho súčasťou, pomôžu túto výzvu danému človeku prekonať.

Keď premýšľam, či existuje lepšia asociácia na to, čím je pre nás podnikanie a ako sa dá definovať proces podnikania, budovania, rastu, lietania, ale aj pádu a následného vzchopenia sa, nič iné mi nenapadá.

Čo si od nového názvu a loga sľubujete?

Ide najmä o lepšie vyjadrenie toho, čím sa Campus stal. Veríme, že budeme vedieť pritiahnuť ešte viac ambicióznych podnikateľských ľudí a firiem a zároveň vytvoriť viac príležitostí pre partnerstvá a priateľstvá. Odstránenie 0100-vky a ponechanie “iba” mena Campus zároveň dáva nové možnosti práce s týmto slovom a ľudia sa s ním budú vedieť lepšie, rýchlejšie a jednoduchšie stotožniť.

Kto pracoval na rebrandingu?

Na rebrandingu sa popri svojich existujúcich projektoch a zodpovednostiach podieľal celý Campus tím a za relatívne krátky čas sme dokázali vytvoriť nielen pozmenenú identitu, ale aj vybudovať nový web, ktorý pôjde čoskoro von. Zároveň už dlhšiu dobu pracujeme na novom projekte, ktorý súvisí tak s našou hlavnou aktivitou, ktorou je vedenie coworkingového centra, ako aj s novým brandom. O tomto projekte sa ľudia dozvedia čoskoro.

Kedy vstupuje nový názov do života?

Rebranding je v platnosti od 3.9.2018, kedy sme celoplošne začali komunikovať nový brand ako online, tak aj offline. V oflline ide, samozrejme, o dlhodobý proces, keďže v obehu sú aj staršie výtlačky a distribučné predmety so starým názvom a logom.

Je s predstavením nového loga spojený aj nejaký event?

Priamo s touto novinkou nie je spojená žiadna akcia, ale v novembri budeme mať druhú narodeninová Campus párty, kde oslávime nové logo a zároveň oficiálne predstavíme nový projekt.

 

Viac info o coworkingu sa dozvieš na stránke Campusu: https://www.campus-cowork.com/sk.html?gclid=Cj0KCQjwz93cBRCrARIsAEFbWsjR6W75XHL_njbfVwxviWsIkAdAXMFoiy5gJukWyCWgI7GKy1x5KRAaAkd1EALw_wcB

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá