26-ročný majiteľ kaviarne: Najmenej sa oplatí predávať koláče, najviac zarobím na káve

  • Denis chcel vždy viesť vlastný podnik
  • Teraz si svoj sen plní v Novom Meste nad Váhom, no pracovať musí takmer nepretržite
Object
  • Denis chcel vždy viesť vlastný podnik
  • Teraz si svoj sen plní v Novom Meste nad Váhom, no pracovať musí takmer nepretržite

26-ročný Denis Szekfu pochádza z malého mesta Stará Turá neďaleko Nového Mesta nad Váhom, kde momentálne vedie vlastnú kaviareň Object. Mladý podnikateľ študoval sna Súkromnej Hotelovej akadémií v Starej Turej. Už popri škole pracoval v rôznych podnikoch či už v rámci praxe alebo brigády.

„Boli to skúsenosti z rôznych podnikov a to od pizzerií, pubov, hotelov, barov kde som však nie vždy len pracoval ako čašník ale aj ako pomocná sila v kuchyni poprípade rozvoze. Po skončení školy som zase pracoval v kaviarni v Trenčíne,“ objasňuje Denis.

Už odmalička mal v hlave, že jedného dňa si vybuduje vlastný biznis, ktorý si bude riadiť podľa seba. „To bol môj sen. Inšpiroval ma môj otec, ktorý má taktiež svoj podnik, takže som bol k tomu vedený už odmalička a mal som dobrý vzor ako na to.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OBJECT (@object.nm)

Denis na začiatku podnikania prezradil, že ak sa bude jeho podniku dariť, návratnosť investícií, ktoré do biznisu vložil, očakáva do štyroch rokov.

„Pandémia nás veľmi ovplyvnila, keďže nás to zasiahlo po trinástich dňoch čo sme mali otvorené a vôbec sme nevedeli, čo to vlastne je a čo sa bude diať. Letné mesiace, kedy sa situácia uvoľnila, nám veľmi pomohli či už na zárobok, ale hlavne na vytvorenie si ako-takého mena medzi ľuďmi.“

Samotnú pandémiu považuje zatiaľ za najväčšiu komplikáciu, ktorá jeho podnikaniu vošla do cesty. Zabrať mu podľa jeho slov dáva aj samotná práca v kaviarni, popri ktorej musí celý podnik aj riadiť a prevádzkovať.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OBJECT (@object.nm)

Ako celkom najhoršie obdobie Denis hodnotí pandemickú zimu, kedy bola kaviareň obmedzená dokopy päť mesiacov v rôznych fázach. Denis v tomto čase tri celé mesiace pracoval celkom sám len vo výdajnom okienku. Cieľom bolo sa ako-tak uživiť a zarobiť si aspoň na nájom či odvody.

„Teraz sme nesmierne vďační, že ľudia si konečne môžu u nás posedieť.“

Neustály kolobeh

Denis vysvetľuje, že ak pracuje v kaviarni, vstávať musí o 6:00 ráno, pretože o 7:00 už musí byť otvorené.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroje: Object, TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá