• Deň D sa blíži a organizátori finišujú s prípravami druhého ročníka letnej edície Big Air v meste Kremnica 2019.
  • Aby bolo všetko tip top, jazdcom sa dobre skákalo a hudobníkom parádne hralo, treba k tomu už len poriadne vyhecované publikum. A to je tvoja úloha!
  • Deň D sa blíži a organizátori finišujú s prípravami druhého ročníka letnej edície Big Air v meste Kremnica 2019.
  • Aby bolo všetko tip top, jazdcom sa dobre skákalo a hudobníkom parádne hralo, treba k tomu už len poriadne vyhecované publikum. A to je tvoja úloha!

Meteorológovia konečne ohlásili začiatok leta, preto ak ešte stále nevieš, kde chceš zahájiť festivalovú sezónu, tvoje kroky nech povedú 7. a 8. júna do Kremnice na kúpalisko Katarína

Do tanca zahrajú Para, Billy Barman, Slobodná Európa, Chiki Liki Tu-a a mnoho ďalších. Presný harmonogram pozri nižšie.

zdroj: Big Air

Príď na víkend do Kremnice

Ak ešte váhaš, pozri si video pozvánku, ktorá ťa zavedie priamo na miesto činu. Do štvrtka 6. júna si stále stíhaš kúpiť za výhodnú cenu víkendovú permanentku v predpredaji. Ak sa ti nedá prísť na celý víkend, na mieste budú k dispozícii aj jednodňové vstupy.

„Lístky budú v predaji pri vstupe do areálu. Vstupenka na piatok bude stáť 17 EUR a na sobotu 19 EUR. Permanentka na mieste bude za 28 EUR. Obyvatelia Kremnice a okolia majú na jednodňové vstupy regionálnu zľavu (13, 15 a permanentka 20 EUR,)“ uviedol organizátor Ondrej Horváth.

Viac informácií nájdeš na stránke.

VIDEO POZVÁNKA https://vimeo.com/338221947

Nabiehame na ekologickejšiu vlnu

Od 22. mája Slovensko žije na ekologický dlh. To znamená, že prírodné zdroje pre tento rok sme vyčerpali za necelých päť mesiacov. Zorganizovať zero waste festival, teda akciu, na ktorej sa vyprodukuje len minimálne množstvo recyklovateľného odpadu je náročné.

„Rozhodli sme sa, že radikálne znížime tvorbu plastových odpadov. Big Air v meste začína cestu k ekologickejšiemu festivalu,“ upresnil za organizačný tím Ondrej Horváth.

Na festivale budeš márne hľadať jednorazové poháre alebo nápoje v plastových fľašiach. Všetky nápoje sa budú podávať v zálohovaných pohároch. Organizátori sa tiež rozhodli naplno využiť kremnickú vodu.

„Keďže kremnickej vode y kohútika nič nechýba, všetci návštevníci ju budú mať k dispozícií zadarmo. Rozhodli sme sa, že balenú vodu predávať nebudeme. Sýtenú vodu budeme čapovať z vratných sudov a bude k dispozícií v stánkoch s nápojmi. Všetkých predajcov jedla zároveň žiadame, aby nepoužívali jednorazový plastový riad,“ ozrejmil Ondrej Horváth.

A za vrátenú Jägermeister skúmavku čaká návštevníkov prekvapenie.

zdroj: unsplash

Privezte sa na festival spolu

Kremnica má výhodnú polohu, pretože sa nachádza v strede Slovenska a dokonca je neďaleko aj geografický stred Európy. Do tohto malebného mestečka nie je ďaleko odnikiaľ. Ekologickú stopu môžeš znížiť napríklad aj tak, že využiješ spolujazdu.

„Ak sa chystáte do Kremnice poloprázdnym autom, zoberte so sebou ďalších ľudí, ktorí sa na festival chystajú. Na spolujazdu sme vytvorili špeciálnu skupinu na sociálnej sieti, kde môžu ľudia ponúkať odvoz do a z Kremnice,“ uviedol Ondrej Horváth.

Parkovanie bude zabezpečené v bližšom aj širšom okolí areálu kúpaliska Katarína zdarma.

Joga, brunch aj trocha osvety

Dobrý festival nie je len o nadupanom line-upe, ale aj o atmosfére, ktorú táto akcia nepochybne má. Okrem poriadneho povzbudzovania snowboardistov a freeskierov, ktorých čaká finále v sobotu o 19:00, sa môžeš tešiť na kopec sprievodného programu.

„V piatok večer bude wakeboardová exhibícia. V sobotu sa bude dvakrát cvičiť joga a záujemcovia si môžu vyskúšať skimboarding a stand-up paddleboardy,“ upresnil Ondrej Horváth.

Vo workshopovej zóne si môžeš vytvoriť vlastný dizajn trička s trenčianskou módnou značkou Primát, ktorá chystá aj ďalšie aktivity.

Dozvieš sa tiež zaujímavosti o separovaní či recyklácii, a to v rámci spolupráce s neziskovou organizáciou Deti čistej Zeme. Pre menších je pripravený zábavný vzdelávací program. Prostredníctvom hry sa naučia, za koľko sa jednotlivé odpady rozložia aj to, čo patrí do ktorého odpadkového koša.

 

Harmonogram:

Piatok 7. jún 2019 / vstup od 15:00

15:00 – tréning jazdcov

17:30 – SLNIEČKO alebo PUNTO & RYBACÉ HLAVY

18:30 – cash for trick

19:30 – NOISECUT

20:30 – wake exhibícia

21:30 – PARA

23:30 – BILLY BARMAN

01:00 – VYDRAPENÁ BUŽÍRKA PUNK SYSTEM

Sobota 8. jún 2019 / vstup od 11:00

11:00 – tréning jazdcov

11:15 – joga

15:00 – kvalifikácia jazdcov

15:30 – joga

16:00 – TUSTÉ BALETKY

17:00 – tombola

18:00 – HUDBA Z MARSU

19:00 – finále BAVM

20:00 – ULTRAZVUK

21:00 – vyhlásenie výsledkov

22:00 – SLOBODNÁ EURÓPA

00:00 – CHIKI LIKI TU-A

01:00 – YANKO KRAL

02:00 – BOBSAN

03:00 – EKG

Nedeľa 9. jún 2019 / vstup od 10:00

Brunch & Chill

HangOver Challenge – preteky na Stand-Up Paddleboardoch

Zmena programu vyhradená.

Zdroj: TS

 

 

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá