Kúpi Apple Teslu alebo Netflix?

  • Spoločnosť zrejme bude mať k dispozícii celkom pekný balík peňazí a rozmýšľa, čo s ním.
collagejszhefv
wired.com/vnexpress.net
  • Spoločnosť zrejme bude mať k dispozícii celkom pekný balík peňazí a rozmýšľa, čo s ním.

Apple, ktorý je známy pre svoje efektívne a ekonomické hospodárenie, už niekoľko rokov zhromažďuje hotovosť a zhodnocuje ju. V decembri minulého roka uzavreli účty na hranici 246 miliárd dolárov a prvé 3 mesiace roku 2017 rástol Apple tempom 3,6 miliónov dolárov za hodinu. Práve tento týždeň Apple uzatvára ďalší štvrťrok, pri ktorom by sa jeho finančné rezervy mali vyšplhať nad neuveriteľných 250 miliárd dolárov.

zdroj: pexels.com

A prečo vlastne nepoužívajú svoje úspory? Hlavným dôvodom sú bankové účty v daňových rajoch mimo USA. Preto prezident USA, Donald Trump, už zvažuje, aby sa pri podobných situáciách umožnilo biznisom jednorazové prevedenie finančných prostriedkov do USA bez nutnosti zdanenia.

zdroj: pinterest.com

Ak by sa toto stalo skutočnosťou, Apple by mal k dispozícii dosť veľký balík peňazí, ktorý by mohli využiť na akvizície. Napríklad taký Netflix, ktorý nedávno prekročil 100 miliónov užívateľov, má trhovú hodnotu 65 miliárd dolárov. Ani Tesla by nerobila problémy, tá stojí „len“ 51 miliárd dolárov. Obe tieto firmy sú pre Apple zaujímavé a mohli by vďaka nim ovládnuť buď trh s mediálnym obsahom alebo ten s automobilami – je totiž vysoko pravdepodobné, že Apple už teraz pracuje na vlastnom auto-systéme. Toto všetko sú však stále len dohady keďže ani jedna zo strán ešte nič oficiálne nepotvrdila.

zdroj: pinterest.com

Vzhľadom na tento fakt ostáva pre Apple zatiaľ najväčšou akvizíciou inej spoločnosti výrobca slúchadiel Beats, ktorú kúpili za 3 miliardy dolárov. Samozrejme produkty Dr. Dre sú už plne integrované a kompatibilné s Apple produktami.

zdroj: czechcrunch.cz

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá