Slovák založil v New Yorku hudobnú agentúru, ktorá v zahraničí dosahuje významné úspechy

  • Presadiť sa vo svete na poli hudobného priemyslu dokáže byť naozaj ťažké. Títo dvaja Slováci to však dokázali.
hu
Michala Rusanuková
  • Presadiť sa vo svete na poli hudobného priemyslu dokáže byť naozaj ťažké. Títo dvaja Slováci to však dokázali.

Rodený Bratislavčan Peter Kiráľ sa vďaka tvrdej práci na svojom talente vypracoval na uznávaného violista v USA. O jeho úspechoch ako prvé informovalo Rádio Expres. Úspech však nedosiahol len ako špičkový hudobník, ale aj ako manažér. Pod sebou má hudobné skupiny pôsobiace v rôznych amerických štátoch.

„V 2006 mi  môj kamarát Rado povedal, že hľadajú študentov na College of Charleston, tak som tam prišiel. Po krátkom čase som začal hrať s filharmóniou a neskôr som si založil vlastné kvarteto, z ktorého sa potom stala hudobná agentúra,“ vyjadril sa Peter pre rádio Expres.

Jeho hudobné súbory Charleston, New York a Washington Virtuosi dnes hrávajú na rôznych  svadbách či prestížnych spoločenských akciách a módnych prehliadkach. Peter sa tak so svojimi hudobníkmi ocitol napríklad aj na svadbe syna legendy Johnnyho Casha.

Medzi talentovaných hudobníkov, ktorým sa podarilo preraziť aj za hranicami Slovenska patrí aj Filip Jančík. Tento mladý virtuóz je živým dôkazom toho, že aj americký sen sa môže premeniť na realitu.

Filip sa jedného dňa rozhodol odísť do zámoria, aby si nahral vlastný videoklip. Vrátil sa však aj s neuveriteľným angažmán. Počas toho ako hral na husliach s pouličnými umelcami v uliciach Los Angeles, k nemu pristúpila manažérka známej speváčky Avril Lavigne. Tá si od neho vypýtala vizitku a ešte v ten deň mu poslala e-mail s návrhom spolupráce, ktorú Filip hneď prijal.

„Fakt to bola taká náhoda a taký americký sen. O čom sa tak často vraví, že objavia ťa na ulici alebo niekde. Nikdy som tomu neveril, ale keď si dobrý, tak si ťa tam hneď niekto všimne,“ tvrdí Filip.

S Avril Lavigne nahral pesničku, ktorú naživo predstavili aj na Špeciálnych Olympijských hrách v Memorial Coliseu v Los Angeles pred vyše 70.000 divákmi. Rodený Popradčan Filip doposiaľ vystupoval v krajinách ako je Rusko, Fínsko, Švajčiarsko, Kuwait, USA či Singapore a dnes pravidelne spolupracuje aj s množstvom  interpretov a producentov svetového formátu.

zdroj:expres.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá