Na Slovensku vznikla nová investičná spoločnosť. Do digitálnych projektov chce dať milióny eur

  • V októbri 2017 oficiálne vznikla spoločnosť PUNK Ventures, ktorej cieľom je investične podporiť nádejné digitálne projekty
  • Za spoločnosťou stoja zakladatelia Startitup Group, ktorá na Slovensku úspešne pôsobí ako digitálny mediálny dom
punkabc
PUNK Ventures
  • V októbri 2017 oficiálne vznikla spoločnosť PUNK Ventures, ktorej cieľom je investične podporiť nádejné digitálne projekty
  • Za spoločnosťou stoja zakladatelia Startitup Group, ktorá na Slovensku úspešne pôsobí ako digitálny mediálny dom

„Po niekoľkých rokoch v online prostredí sme si uvedomili, že chceme pomôcť podobným projektom, akým sme boli aj my na začiatku. Vidíme extrémny potenciál v digitálnych projektoch na slovenskom a českom trhu. Denne sa stretávame so zaujímavými projektmi, ktorým sme doteraz mohli pomôcť len dobre mienenou radou. Mnohé z nich však okrem rady potrebovali aj finančnú podporu,“ konštatuje Marek Šándor, predseda predstavenstva spoločnosti.

Ambíciou PUNK Ventures je zbytočne nenaťahovať investičný proces, ale sústrediť sa na podstatné veci. Spoločnosť sa odlišuje od tradičných investorov najmä svojím „hands on“ prístupom a ako strategický investor chce firmám aktívne pomáhať pri dosahovaní expanzie.

Zobraziť celú galériu (6)
zdroj: PUNK Ventures

Investície nie sú podľa Mareka určené primárne pre startupy: „Cielime najmä na projekty, ktoré už do istej miery boli overené trhom a vykázali tržby aspoň v stovkách tisíc Eur. Investícia by mala byť primárne na Slovensku, resp. v Českej republike s potenciálom preraziť na ďalších európskych trhoch.“ Ide o projekty, ktoré je možné efektívne škálovať. Fokus kladie spoločnosť najmä na rýchlo rozvíjajúce sa trhy, akými sú napríklad trh s jedlom či módou alebo gaming.

V dozornej rade spoločnosti pôsobia profesionáli z rôznych odvetví, ako sú právo, financie či technológie. PUNK Ventures vsádza na dlhoročné skúsenosti Davida Rintela (CEO TrustPay), Viktora Mikuláška (pôsobiaceho v startupovom a inovačnom štúdiu Launcher) a Tomáša Dema (CARPATHIAN Advisory Group).

PUNK Ventures je pripravená preinvestovať svoj kapitál v rozmedzí nasledujúcich dvoch až troch rokov. Pre jednotlivé investície má pripravenú sumu od 100.000 do 500.000 Eur v závislosti od konkrétneho projektu. Už dnes je spoločnosť vo viacerých rokovaniach, pričom čoskoro plánuje uzavrieť svoju prvú investíciu.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá