Najväčšie stavenisko v Európskej únii je v Bratislave. Ukrýva aj podzemný kruhový objazd

  • Slovenská spoločnosť HB Reavis stojí za najväčším stavebným komplexom v Európe
  • Podľa rozmerov prenájmu kancelárskych priestorov sme predbehli aj Varšavu a Budapešť
  • Na najvyššej kancelárskej budove na Slovensku bude reštaurácia s výhľadom na celé mesto a pod komplexom podzemný kruhový objazd
BeFunky-collage
HB Reavis
  • Slovenská spoločnosť HB Reavis stojí za najväčším stavebným komplexom v Európe
  • Podľa rozmerov prenájmu kancelárskych priestorov sme predbehli aj Varšavu a Budapešť
  • Na najvyššej kancelárskej budove na Slovensku bude reštaurácia s výhľadom na celé mesto a pod komplexom podzemný kruhový objazd

Každý návštevník Bratislavy si musí všimnúť obrovský komplex, ktorý vyrastá na Nivách. Nová autobusová stanica však nie je jedinou významnou stavbou tejto lokality. Bude sa tu nachádzať najvyššia kancelárska budova na Slovensku a tisícky metrov štvorcových pre firmy a ich kancelárie.

Slovensko obsadilo hneď dve prvenstvá

V súčasnosti ide o najväčšie stavenisko – developerský projekt – v Európskej únii. Ďalšie prvenstvo bude mať Slovensko aj v rebríčku najväčších kancelárskych priestorov v Európe.

„Mesto má bohatú históriu, skvelú polohu, rieku aj zeleň, v neposlednom rade optimálnu veľkosť a skvelý esprit. Samozrejme vždy je čo zlepšovať a z Bratislavy sa nestane Kodaň alebo Berlín za noc. Musíme mať trpezlivosť a nebáť sa zmeny, lebo jedine tak máme šancu na naozaj skvelé miesto pre život a prácu,“ vyjadril sa v správe HB Reavis René Popík, CEO HB Reavis Slovakia.

Nivy Zone bude multifunkčným komplexom s rozlohou 227-tisíc metrov štvorcových čistej prenajímateľnej plochy, čo je najviac v Európe. Predbehneme aj Varšavu (145-tisíc m²) a Budapešť (136-tisíc m²).

Za projektom nestojí nikto iný ako slovenský developerský gigant HB Reavis, ktorý buduje podobné projekty po celom svete.  Podľa analytického portálu Property EU je HB Reavis číslo jeden vo výstavbe plánovaných kancelárskych priestorov na európskom trhu.

„Dávno nie sme developer jednej budovy na rohu, sme developerom štvrte, ktorá mení tvár mesta a sme si toho vedomí. Na Nové Nivy sa pozeráme komplexne a vnímame ich ako jeden veľký ekosystém, kde ľudia pracujú, bývajú a trávia svoj voľný čas,“ dodáva v správe René Popík.

HB Reavis
zdroj: HB Reavis

Rekonštrukcia Apollo 1

Na vrchole najvyššej kancelárskej budovy na Slovensku bude umiestnená reštaurácia, z ktorej bude výhľad na celé mesto. Multifunkčný komplex bude zahŕňať oddychové a nákupné zóny, kancelárie, prechody na autobusovú stanicu a dokonca aj zástavbu na bývanie. Pod komplexom má vyrásť podzemný kruhový objazd.

HB Reavis už oznámilo aj rekonštrukciu bratislavského kancelárskeho komplexu Apollo 1. S búracími prácami majú začať od polovice septembra, ale kompletná rekonštrukcia sa má začať až po novom roku. HB Reavis spolurpacuje aj s občianskym združením Cvernovka ohľadne recyklácie niektorých materiálov.

Máme novinky ☝️☝️☝️ Od polovice septembra začíname s asanačnými prácami na Apolle 1, ktoré sú rozdelené do viacerých…

Gepostet von HB Reavis am Dienstag, 10. September 2019

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá