Odíď ďaleko od civilizácie a moderných technológií. Na tomto mieste zažiješ dokonalý digitálny detox

  • Chcel by si počas víkendu konečne vypadnúť preč z mesta, kde nebudeš pozerať len do mobilu?
  • Čo tak sa ubytovať v útulnej drevenici v ľudovom štýle, kde sa dá dokonca zdriemnuť za pecou?
  • Tento zážitok ti sprostredkuje malá agentúra šikovnej Slovenky, ktorá sa špecializuje aj na digitálny detox
samm
pixabay.com
  • Chcel by si počas víkendu konečne vypadnúť preč z mesta, kde nebudeš pozerať len do mobilu?
  • Čo tak sa ubytovať v útulnej drevenici v ľudovom štýle, kde sa dá dokonca zdriemnuť za pecou?
  • Tento zážitok ti sprostredkuje malá agentúra šikovnej Slovenky, ktorá sa špecializuje aj na digitálny detox

Technológie a smartphony nás v mnohom posúvajú vpred. Ich používanie si však občas vyberá svoju daň. Aj ty si stále častejšie online, aby si “o nič neprišiel“. Kontroluješ si sociálne siete a emaily viac, než je nutné? Strácaš niekedy koncentráciu a efektivitu? Alebo máš dokonca nekvalitný spánok? Zrejme by si mal pouvažovať nad digitálnym detoxom.

Drevenička na Kysuci, zachránená pred schátraním veľmi citlivou rekonštrukciou. Zachovala si pôvodné črty našej miestnej…

Gepostet von STEY Slovakia am Sonntag, 16. Juni 2019

Ako na to? Ak človek potrebuje zabudnúť na pracovný stres, jednoznačne pomôže útek z civilizácie do prírody.  Ak sa však rozhodneš, zahájiť digitálny detox, zrejme ti nepomôže, ak sa ubytuješ v modernom tatranskom hoteli s bezproblémovým prístupom k wi-fi a mobilnému internetu. 

Predstavujeme vám najnovší prírastok medzi chalupami💚🌲Drevenica, kde môžeš leňošiť za pecou v nádhernej osade…

Gepostet von STEY Slovakia am Sonntag, 16. Juni 2019

Vedel si vôbec, že aj na Slovensku máme regionálnu cestovnú agentúru, ktorá sa špecializuje práve na poskytnutie digitálneho detoxu? 

DIGITÁLNY DETOX 🌲 💚 📵Čo by ste povedali na absolútny digitálny detox uprostred ničoho? Kúpanie v horúcej kadi s…

Gepostet von STEY Slovakia am Sonntag, 9. Juni 2019

Táto sa nazýva Stey Slovakia a stojí za ňou rodená Horehronka Ivana Rešutíková. Mladej Slovenke sa podarilo dokonale prepojiť  jej vzťah k prírode s biznisom a podporou lokálneho turizmu. Výsledkom je práve regionálna cestovná agentúra, ktorá ponúka možnosť zažiť skutočne autentickú slovenskú prírodu, kultúru, a zároveň prežiť digitálny detox, po ktorom túži čoraz viac pracovne vyťažených ľudí. 

Kto by si dal? Čerstvé parenice zo salaša 💯🔝🇸🇰 Môžete si vyskúšať vyrobiť svoju vlastnú. Naše štvrtkové výpravy po…

Gepostet von STEY Slovakia am Donnerstag, 1. August 2019

So STEY Slovakia si môžeš užiť dni plné relaxu v obklopení horehronských lesov, privátne SPA doslova uprostred ničoho či jazdu na motorke po okolitých lúkach. Naučiť sa však môžeš aj niečo o tradičných slovenských remeslách. Priamo u dlhoročných majstrov máš možnosť absolvovať  „kurz“, zameraný na výrobky z kože, dreva či mlieka. 

„Ideológiou STEY je sprostredkovať zážitok, ktorý utvorí komplexnejší obraz o živote na vidieku, histórii, tradíciách. Spojiť súčasný život so životom predkov nemasovým spôsobom formou individualizmu, malých skupín, navštíviť miesta, ktoré v bedekroch nenájdete. Dôležité je, aby si klient odniesol čo najpozitívnejšiu emóciu, strávil príjemný čas a aby mu namiesto aplikácie, ktorá mu povie kam ísť a čo vidieť, poznanie sprostredkovali miestni,“ vysvetlila Ivana pre Startitup.

Že sú tie naše chalúpky ozaj pet-friendly 😀 💯🇸🇰 aneb schovaný v tieni….We are trying to be as much pet friendly as…

Gepostet von STEY Slovakia am Dienstag, 16. Juli 2019

Samostatnou kapitolou je ubytovanie, v ktorom môže tvoj digitálny detox nabrať celkom iný rozmer. Ubytovanie je možné napríklad v bielej chalúpke, ktorá sa nachádza v historickej horskej osade neďaleko Brezna. Osada je len sčasti obývaná. Obklopuje ju 10 dreveníc, niektoré si dokonca zachovali svoj rurálny charakter. Jedna noc tu pre 2 osoby vychádza na 89 eur. Odpočinúť si môžeš aj v pokojnej dedinke Čierny Balog, ktorá je okrem živých remesiel, tradícií a folklóru známa technickým unikátom – Čiernohronskou parnou železnicou, ktorou sa určite oplatí odviezť. 

Gepostet von STEY Slovakia am Dienstag, 4. Februar 2020

Atmosféru ubytovania dotvára dobový nábytok zdedený po predkoch alebo vyrobený na mieru. Nechýba ani prístrešok na grilovanie, no a reštaurácia, potraviny či miestna krčmička sa od chalupy nachádzajú do dvoch kilometrov. Tak čo, si pripravený zažiť cestovateľský zážitok, aký bežný turista len tak nezažije? 

Zdroj: steyslovakia.com

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá