Matovič: Od volieb nenastal deň, keď by niekto z SaS necítil nutkanie kopnúť si do vlastnej vlády

  • Matovič prosí stranu SaS, aby nepodkopávala koalíciu na verejnosti
  • Zároveň pochválil stranu Sme Rodina, ktorá sa správa ako príkladný partner v koalícii
20290424_vlada2698649
Premiér SR Igor Matovič (vľavo) a predseda SaS Richard Sulík si vybavujú účty na sociálnych sieťach, ilustračná snímka, FOTO: TASR /Pavel Neubauer
  • Matovič prosí stranu SaS, aby nepodkopávala koalíciu na verejnosti
  • Zároveň pochválil stranu Sme Rodina, ktorá sa správa ako príkladný partner v koalícii

Premiér Igor Matovič opäť posiela odkazy svojim koaličným partnerom cez sociálne siete. V najnovšom statuse poprosil stranu SaS, aby aspoň jediný deň nekopala do vlády, ktorej je súčasťou.

Vypisovať výzvy vlastnej vláde a zároveň byť v nej štátny tajomník, je úlet. Huckať ľudí do protestov voči rozhodnutiu, s ktorým súhlasili ministri vlastnej strany, je rovnako úlet. Spochybňovať rozhodnutie Ústredného krízového štábu, odkiaľ som s predstihom odišiel a nevyužil som tak možnosť tomu zabrániť, je úlet korunovaný,“ píše premiér.

Už pred týždňom Matovič vyzýval Sulíka, aby si urobil v strane poriadok. Stalo sa tak po tom, čo poslankyňa Jana Cigániková odmietla hlasovať za programové vyhlásenie vlády. Zároveň však pochválil stranu Sme Rodina, ktorá sa správa ako príkladný partner v koalícii.

Chcem zároveň jedným dychom vyjadriť vďaku ministrom a poslancom zo Sme rodina, ktorí sa od začiatku správajú voči ostatným veľmi kolegiálne, dokážu sa postaviť aj za nepopulárne rozhodnutia a ani náznakom sa nesnažia populisticky robiť politiku na úkor celku, či svojich partnerov,“ napísal Matovič.

PROSBA SAS🙏Milí kolegovia a kolegyne, preskákali sme si toho za tie roky spolu kopu. 10 rokov sme spolu bojovali….

Gepostet von Igor Matovic am Montag, 27. April 2020

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá