Ľudia prispeli 90 000 eur mladému podnikateľovi, aby sa pustil do ručne robených tenisiek najvyššej kvality

  • Dvadsiatnik Václav Staněk sa podľa legendy obuvníckeho priemyslu Tomáša Baťu vydal na podobnú podnikateľskú cestu
  • Dnes vedie vlastnú značku Vasky, pod ktorou spolu s tímom ľudí ručne vyrába topánky najvyššej kvality
  • Najnovšie vypočul dopyt zákazníkov a spustil výrobu ručne vyrábaných tenisiek
Vasky
  • Dvadsiatnik Václav Staněk sa podľa legendy obuvníckeho priemyslu Tomáša Baťu vydal na podobnú podnikateľskú cestu
  • Dnes vedie vlastnú značku Vasky, pod ktorou spolu s tímom ľudí ručne vyrába topánky najvyššej kvality
  • Najnovšie vypočul dopyt zákazníkov a spustil výrobu ručne vyrábaných tenisiek

21-ročný Václav si už počas strednej školy začal všímať, že na trhu je naozaj málo topánok, ktoré vyzerajú dobre, a zároveň dokážu vydržať roky. 

Rozhodol sa, že nadviaže na zlínsku obuvnícku tradíciu a začne vyrábať topánky, u ktorých človek vie, kto a z čoho ich vyrobil. Pod rukami skúsených šičiek a obuvníkov dnes vznikajú topánky Vasky, vyrobené z materiálov od regionálnych dodávateľov a ušité na strojoch, ktoré ešte pamätajú slávnu Baťovskú éru.

Mladý podnikateľ ide v šľapajach Baťu. Založil vlastnú značku ručne robených topánok z prémiových materiálov 

Za štyri roky fungovania značky Václav predal viac ako 30 000 párov, predstavil desiatky nových kolekcií a otvoril štyri kamenné predajne.

Zo strany zákazníkov však značka už dlhší čas registrovala záujem aj o ručne vyrábané tenisky. Václav sa preto viac ako rok venoval ich vývoju. Výsledkom sú ručne vyrábané Vasky z pravej kože, ktoré spájajú tradičné obuvnícke remeslo a trendy dnešnej doby. 

„Každý si zaslúži poriadne topánky. Preto sme prišli s teniskami, u ktorých človek vie, kto a z čoho ich vyrobil. Kúzlo Vasek tkvie skrátka v tom, že veci chceme robiť poriadne a bez kompromisov. U tenisiek to nebude inak,“ objasnil Václav.

zdroj: Vasky

Vašek len pred pár dňami spustil crowdfundingovú kampaň, vďaka ktorej chcel vyzbierať dostatok financií na zahájenie výroby. A podarilo sa.  Za necelý týždeň mu ľudia prispeli v prepočte viac ako 91 000 eur. Ceny jedného páru kožených tenisiek sa budú pohybovať okolo 100 eur.

„Ak nás podporíte a kúpite si naše tenisky, ukážete nám, že sa uberáme správnym smerom. Že je skutočne záujem o to, čo robíme a za vybrané prostriedky nám umožníte naďalej posúvať obuvníctvo. Máme veľké plány a každý váš príspevok je pre nás krokom vpred. Nehľadiac na výšku príspevku si vážime každého, kto sa do našej cesty zapojí,“ vyjadril sa zakladateľ značky. 

zdroj: Vasky

Nové tenisky nesú jednoduché línie, minimalistický vzhľad a neopozerané farby. Zachovaná je lokálnosť a ručná výroba, ktorá je základom pre ich odolnosť a výdrž.

„Vlastnosti našich topánok obzvlášť oceňujú tí, ktorí si potrpia na kvalitu prevedenia, udržateľnosť a fair trade. Zároveň do Vasek vkladáme našu vlastnú túžbu po objavovaní a cestovaní. Veríme, že budú vašim spoločníkom pri dobrodružstvách a zážitkoch, nech už sa vydáte kamkoľvek. Veríme, že raz s vami prejdú naozaj celý svet,“ hovorí Václav.

Žiadne lacná výroba v zahraničí 

Tím značky Vasky si dobre uvedomuje hodnotu remesla a predovšetkým ručnej práce, ktorá v dnešnej dobe predstavuje vzácny artikel.

Počas výroby prejde každý pár topánok rukami dvanástich skúsených obuvníkov a šičiek. Vďaka tomu má značka pod absolútnou kontrolou kvalitu svojich produktov.

zdroj: Vasky

„Už pri vzniku značky sme sľúbili, že nebudeme ustupovať zo svojich nárokov a s kompromismi sa neuspokojíme. Kým veľa firiem smeruje svoju výrobu do krajín Ďalekého východu, kde sú výrobné náklady nižšie, my sa snažíme byť sebestační a lokálni. Všetko, čo robíme, robíme u nás. Okrem uspokojenia zákazníkov dbáme na spokojnosť našich šičiek a obuvníkov,“ Václav Staněk.

Zdroj: Vasky

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá