Slovenský gigant ESET urobil nečakaný krok, už nechce mať reklamu na Facebooku. Má jasný dôvod

  • Spoločnosť ESET vníma dezinformácie a šírenie nenávisti na sociálnych sieťach veľmi kriticky
  • Rozhodla sa preto zastaviť svoju inzerciu na Facebooku
eset, facebook zuckenberg
TASR/Jakub Kotian, TASR/AP/Susan Walsh
  • Spoločnosť ESET vníma dezinformácie a šírenie nenávisti na sociálnych sieťach veľmi kriticky
  • Rozhodla sa preto zastaviť svoju inzerciu na Facebooku

Pri snahe spoločnosti ESET vytvoriť z internetu bezpečnejšie miesto sa často jéj tím stretáva so škodlivým obsahom, ktorého cieľom je manipulovať, okradnúť či poškodiť používateľov sociálnych sietí.

Z tohto dôvodu spoločnosť dlhodobo podporuje vzdelávanie v oblasti digitálnej bezpečnosti. Privítali preto aj živú verejnú diskusiu na túto tému, ktorú nedávno vyvolala kampaň Stop Hate for Profit a podporujú myšlienky smerujúce k zlepšeniu aktuálnej situácie. 

ESET je presvedčený, že Facebook má dostatočné zdroje, technológie aj znalosti na významné obmedzenie šírenia nenávisti a dezinformácií na svojich platformách. Obchodné záujmy podľa spoločnosti nesmú brániť uskutočňovaniu krokov, ktoré by účinne takéto negatívne trendy zastavili.

Spoločnosť ESET sa preto rozhodla pozastaviť platenú podporu na svoje produkty a služby na sociálnych sieťach Facebooku, a to predbežne do konca augusta.

Neinzerujte na Facebooku, hlása nová kampaň. Sociálna sieť Zuckerberga prichádza o miliardy

Naďalej však bude využívať služby Facebooku na posilnenie ich vzdelávacích kampaní zameraných na boj proti škodlivému obsahu a dezinformáciám, či podporu vedeckých poznatkov. Práve tieto aktivity podľa spoločnosti vytvárajú protiváhu neregulovanému prostrediu sociálnych sietí.

Týmto krokom sa pripájajú k ďalším inzerentom a vyzývajú Facebook, aby podnikol potrebné kroky na výrazné obmedzenie šírenia nenávisti a dezinformácií na svojich platformách. 

Čím viac sociálne siete využívame, tým zjednodušujeme cestu zbehlým útočníkom, ktorí tieto platformy radi používajú na…

Gepostet von ESET am Montag, 13. Juli 2020

 

„Našu víziou je, aby všetci používatelia internetu mohli naplno využívať svoj potenciál a svoje technológie v bezpečnom digitálnom svete. Túto víziu sa snažíme dosiahnuť prácou s etickými a zanietenými ľuďmi, vzdelávaním a podporou vedy a výskumu. V slobodnej spoločnosti nie je možné úplne zastaviť dezinformácie, falošné vedecké poznatky či nenávistné prejavy.“

„Máme však možnosť používať naše najlepšie schopnosti a najmodernejšie technológie na boj proti týmto nebezpečným trendom. Taktiež máme možnosť využiť náš hlas a žiadať gigantov ako Facebook, aby sa správali zodpovedne a viedli tento boj aj s použitím razantnejších opatrení a nástrojov. Sme pripravení ponúknuť naše odborné znalosti a skúsenosti, aby sme spoločne bojovali proti týmto výzvam,“ uzatvára generálny riaditeľ spoločnosti ESET, Richard Marko. 

Urobil podľa teba ESET správny krok?

Spoločnosť ESET bude naďalej sledovať situáciu a prijaté opatrenia zo strany sociálnych sietí a bude tomu prispôsobovať svoje ďalšie aktivity. 

Zdroj: ESET

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá