Ryanair dnes zo Slovenska spustil novú linku do Prahy. Letenka je naše pomery extrémne lacná

  • Ryanair, najväčšia letecká spoločnosť v Európe, už lieta aj na linke medzi Košicami a Prahou
  • Popri spojení Košice – Londýn Stansted ide o druhú linku, ktorú Ryanair z Košíc aktuálne prevádzkuje
Letisko Košice
Letisko Košice
  • Ryanair, najväčšia letecká spoločnosť v Európe, už lieta aj na linke medzi Košicami a Prahou
  • Popri spojení Košice – Londýn Stansted ide o druhú linku, ktorú Ryanair z Košíc aktuálne prevádzkuje

Lety do českej metropoly sú prevádzkované dvakrát týždenne vždy v pondelok a v piatok, s odletom z Prahy o 12:35 a príletom do Košíc o 13:55. Následne sú odlety z Košíc plánované o 14:20 a  s príletom do Prahy o 15:35, informuje Letisko Košice v oficiálnej správe. Na linke je nasadzované lietadlo typu Boeing 737-800 s kapacitou 189 sedadiel. Ceny jednosmerných leteniek začínajú na úrovni 27,99 eur a letenky sú dostupné na Ryanair.com.

„Dnes je dobrý deň. Napriek veľmi ťažkej dobe a najväčšej kríze leteckého priemyslu v dejinách dnes vítame nového dopravcu na linke Košice – Praha. Vieme, že túto trasu pravidelne využívajú tisíce ľudí mesačne a je skvelé, že teraz budú mať možnosť presadnúť si z áut, autobusov a vlakov do Boeingu, ktorých ich do Prahy odvezie za hodinu. Zároveň sa s touto nízkonákladovou linkou stávajú Košice a celé východné Slovensko dostupnejšou a atraktívnejšou destináciou pre českých turistov,“ vyjadril sa Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice.

Olga Pawlonka, manažérka predaja a marketingu spoločnosti Ryanair pre Strednú Európu a Balkán, oznámila, že túto novinku chce spoločnosť osláviť aj spustením predaja leteniek za cenu od 27,99 eur s možnosťou letieť do konca októbra. Výhodné letenky  je možné si zakúpiť do polnoci 5. augusta. 

Niet pochýb, že tieto letenky sa vypredajú naozaj rýchlo. Preto, ak plánuješ letieť z Košíc do Prahy, letenku je dobré si rezervovať ešte dnes.

Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja, priznal, že práve českí turisti patria dlhodobo medzi tých, ktorí prichádzajú do Košického kraja v najväčšom počte v porovnaní s inými krajinami.

Počas minuloročnej letnej turistickej sezóny kraj zaznamenal nárast turistov z tejto krajiny o viac než 16 %. Celkovo tu počas troch mesiacov prenocovalo takmer 40 000 Čechov. Zároveň v metropole Českej republiky žije množstvo východniarov. 

Po tom, ako došlo k uvoľneniu opatrení prijatých na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19, už do Košíc lietajú České Aerolínie z Prahy, Austrian Airlines z Viedne, Wizzair z Londýna-Luton a Ryanair z Londýna-Stansted. 

Obnovenie ostatných leteckých spojení Eurowings z Dusseldorfu a LOT Poľské Aerolínie z Varšavy závisí od rozhodnutia jednotlivých leteckých spoločností. 

zdroj: Letisko Košice

Pre všetky letecké spoločnosti platia všeobecne platné pravidlá nosenia rúšok počas celej doby letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov. Odborníci odporúčajú sledovať podmienky uverejnené na webových stránkach jednotlivých leteckých spoločností a webové stránky letiska Košice.

Charterová letná sezóna v Košiciach odštartovala 28. júla, odkedy sa z  Košíc lieta na dovolenky k moru na južný Cyprus. Termíny letov sú plánované vždy na utorky a to od 28. júla až do 22. septembra.

Zdroj: Letisko Košice

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá