Teploty hlboko pod nulou a extrémna zima. Mrázik a Perinbaba zavítajú na Slovensko, v ďalších dňoch ukážu svoju silu

  • Ľadová predpoveď pre celé Slovensko na celý týždeň
  • Snežiť začne už v pondelok v noci
  • Na niektorých územiach bude aj -18
počasie
TASR/František Iván, SHMÚ
  • Ľadová predpoveď pre celé Slovensko na celý týždeň
  • Snežiť začne už v pondelok v noci
  • Na niektorých územiach bude aj -18

Dážď spôsobil  v pondelok na severnom a východnom Slovensku výdatnú poľadovicu. Žezlo však v najbližších dňoch preberajú Mrázik a Perinbaba.

Už  podvečer začne snežiť najmä na juhozápade Slovenska. Ako informuje iMeteo.sk sneženie sa bude vyskytovať na mnohých miestach s výnimkou južných okresov Banskobystrického kraja a v Košickom kraji.

Slovensko čaká ľadová predpoveď. V priebehu večerných a nočných hodín počítaj s tým, že sa od severu začne ochladzovať a postupne bude mrznúť na celom území. Mokré vozovky budú namŕzať a na cestách to bude nebezpečné. Nohu z plynu daj určite radšej dole.

5 trikov, ako prežiť poľadovicu a sneh za volantom

Mínusové teploty v každom kraji

Výrazné mínusové teploty sa začnú objavovať od stredy. Vo štvrtok však denné teploty klesnú až do -10, a to takmer na celom území Slovenska.  Snehové jazyky sa v plnej sile prejavia v piatok. Podľa SHMÚ bude veterno, očakáva sa aj tvorba snehových závejov, poľadovice a výrazné ochladenie.

Najnižšia nočná teplota -13 až -18 stupňov celzia, na juhu väčšinou -8 až -13.  Najvyššia denná teplota -7 až -2, v severnej polovici  až -12.  Ani cez víkend sa neoteplí. Nočné teploty klesnú do -13, v údoliach väčšinou -18.

Zdroje: iMeteo, SHMÚ

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá