Na ropnej plošine vznikne gigantický zábavný park, môže prilákať množstvo zvedavých turistov zo Slovenska

  • Saudská Arábia sa snaží do krajiny prilákať viac turistov, pomôcť by mohol zábavný park
  • Ten vyrastie na starej ropnej plošine, dátum dokončenia projektu však známy nie je
pjimage – 2021-10-21T123813.607
CNN/Public Investment Fund
  • Saudská Arábia sa snaží do krajiny prilákať viac turistov, pomôcť by mohol zábavný park
  • Ten vyrastie na starej ropnej plošine, dátum dokončenia projektu však známy nie je

Hoci sa môže zdať, že Saudská Arábia sa snaží znížiť svoju závislosť na rope, nezdráha sa využiť ropný priemysel na vytvorenie novej turistickej atrakcie – veľkého zábavného parku, ktorý do krajiny priláka mnoho návštevníkov. 

Ako uvádza portál CNN, zábavný park by mal vyrásť na nepoužívanej ropnej plošine v Arabskom zálive. Park aj s letoviskom by mali mať rozlohu 150-tisíc štvorcových metrov. Názov tohto projektu je The Rig a financovaný bude Saudskoarabským verejným investičným fondom.

Na ropnej plošine podľa dostupných informácií vyrastie 11 reštaurácií, ktoré budú rozmiestnené na platformách, 3 hotely, gigantická horská dráha a množstvo zaujímavých aktivít vrátane bungee jumpingu a parašutizmu. 

zdroj: CNN/Public Investment Fund

Prilákanie turistov z celého sveta 

Cieľom tohto projektu je dodať do krajiny viacero gastronomických a zábavných možností. Podľa vizualizácií, ktoré boli zverejnené na začiatku októbra, tu nebude chýbať ani lanová dráha a množstvo vodných aktivít. 

Vo vyhlásení verejného investičného fondu sa uvádza, že ide o jedinečnú turistickú atrakciu, od ktorej sa očakáva, že do krajiny naláka zahraničných turistov. Predpokladá sa, že najviac návštevníkov bude pochádzať z blízkosti Perzského zálivu.

Projekt je ukážkou toho, že Saudská Arábia sa snaží premeniť sa na globálny a atraktívny spot, ktorý bude zaujímavý pre ľudí z iných krajín. Zároveň sa snaží priblížiť blízkemu Dubaju, Ománu či Abú Zabí. 

zdroj: CNN/Public Investment Fund

Očakáva sa, že na konci desaťročia pricestuje do krajiny ročne približne 100 miliónov turistov. Kedy však bude projekt The Rig dokončený, známe nie je.

Zaujímavosťou je, že celý unikátny projekt je navrhovaný v súlade so stratégiou Saudi Vision 2030, ktorej cieľom je zmeniť Saudskú Arábiu na špičkovú medzinárodnú destináciu v oblasti cestovného ruchu a diverzifikovať jej ekonomiku.

zdroj: CNN/Public Investment Fund
Zdroje: CNN, pif.gov.sa

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá