Majetok Elona Muska sa nafúkol na 252 miliárd dolárov. Vďačí za to Tesle, má hodnotu celého bilióna

  • Elon Musk sa pravdepodobne na prvej priečke najbohatších ľudí sveta ešte chvíľu ohreje
  • Jeho majetok rástol vďaka obrovskej objednávke elektromobilov
Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok, TASR/AP Photo/Matt Rourke, unsplash/Milan Csizmadia
  • Elon Musk sa pravdepodobne na prvej priečke najbohatších ľudí sveta ešte chvíľu ohreje
  • Jeho majetok rástol vďaka obrovskej objednávke elektromobilov

Ak si doposiaľ vnímal majetok Elona Muska ako astronomický, mal si si údiv ušetriť. Portál Bloomberg počas dnešného dňa informoval, že jeho čistý majetok teraz oficiálne presiahol štvrť bilióna amerických dolárov, konkrétne 252 miliárd.

Rekordná objednávka elektromobilov

Zakladateľa Amazonu Jeffa Bezosa tak Elon Musk svojim náskokom nateraz „pochoval“. Bezos obrazne sedí na majetku 193 miliárd dolárov. 

Správy o raste jeho osobného majetku prichádzajú po tom, ako hodnoty akcií Tesly raketovo stúpli vďaka americkej sieti požičovní áut Hertz, ktorá od Tesly objednala 100 000 vozidiel. Ide o rekordnú objednávku elektromobilov v hodnote okolo 4,4 miliardy USD (3,78 miliardy eur).

Elon Musk
zdroj: TASR/AP Photo/Matt Rourke

Trhová hodnota Tesly nad 1 biliónom

Kedy by sa ale z Muska mohol stať bilionár, teda osoba s majetkom 1 000 miliárd, sa vraj s úplnou presnosťou predpovedať nedá.

Ak sa tak však stane, nemusí byť dôvodom Tesla. „Viacerí už uviedli, že ak by sa Elon Musk mal stať prvým bilionárom, nebude to kvôli Tesle,“ povedal ešte minulý týždeň analytik Morgan Stanley Adam Jonas, ktorého cituje The Guardian.

Tesla
zdroj: TASR/AP Photo/David Zalubowski

TASR tiež upozornila na to, že trhová hodnota Tesly sa dostala nad 1 bilión USD, teda 861,85 miliardy eur. Akcie amerického výrobcu elektromobilov v poslednom čase prudko vzrástli vďaka globálnemu posunu smerom k elektromobilite. Tesla vyrába Model 3, ktorý je najpredávanejším elektromobilom na svete.

Trhová kapitalizácia spoločnosti sa dostala na 1 bilión USD už po 11 rokoch od jej vstupu na burzu v júni 2010. Rýchlejšie túto hranicu dosiahol len Facebook, ktorého trhová kapitalizácia je však pre oslabenie akcií aktuálne opäť pod 1 biliónom USD.

Zdroje: bloomberg.com, theguardian.com, TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá