NAKA neriadil policajný prezident, ale Norbert Bödör, vypovedá Slobodník

  • Bernard Slobodník vypovedal v kauze Súmrak
  • Poukázal na fungovanie NAKA za vlády SMER-u
  • Políciu mal podľa neho pod palcom nitriansky oligarcha Bödör
Bernard Slobodník, NAKA
TASR/FB Polícia SR
  • Bernard Slobodník vypovedal v kauze Súmrak
  • Poukázal na fungovanie NAKA za vlády SMER-u
  • Políciu mal podľa neho pod palcom nitriansky oligarcha Bödör

Vplyvný expolicajt, ktorý začal spolupracovať s políciou, vypovedal o tom, ako vznikla štruktúra Národnej kriminálnej agentúry.

Novovzniknutý útvar, ktorý mal odhaľovať najzávažnejšie zločiny, sa časom stal akousi predĺženou rukou vtedajšej vládnej garnitúry, ktorá prostredníctvom svojich spojencov zabezpečovala, aby policajti nestíhali ľudí naklonených strane SMER.

Bývalého šéfa finančnej jednotky, ktorého verejnosť často nazýva aj pojmom kajúcnik, predvolali na policajný výsluch v kauze Súmrak. Nie sú v nej stíhaní len vtedajší vysokí politickí predstavitelia ako Robert Fico či Robert Kaliňák, ale aj oligarcha Norbert Bödör a bývalý policajný prezident Tibor Gašpar.

Fico s Kaliňákom čelia obvineniu zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa, ale aj ohrozenia bankového tajomstva.

Inak povedané, vyšetrovateľ ich viní z toho, že sa z pozície moci snažili najskôr zdiskreditovať a následne aj zlikvidovať svojich politických oponentov. Bödör s Gašparom majú vznesené obvinenie pre ohrozenie obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Rozsiahle vyšetrovanie bolo podľa policajtov definitívne ukončené, keď nastal zvrat. Vyšetrovateľ prokurátorovi už dal návrh na obžalobu. Ten ho však zmietol zo stola a Úrad špeciálnej prokuratúry a Generálnej prokuratúry prípad vrátil vyšetrovateľovi na opätovné dokazovanie. 

KAUZA "SÚMRAK"V medializovanej veci zv. Súmrak bol dňa 1. 8. 2022 doručený vyšetrovateľom na ÚŠP GP SR spisový…

Posted by Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR on Wednesday, August 3, 2022

Poverený zástupca špeciálneho prokurátora rozhodol, že z dôvodu procesného pochybenia vyšetrovateľa bude potrebné niektoré úkony zopakovať a zároveň do spisového materiálu doplniť ďalšie dôkazy. Keď vyšetrovateľ splní všetko to, čo mu prokurátor nariadil, musia procesné strany pristúpiť k opätovnému preštudovaniu návrhu na obžalobu.

Až potiaľ sú to všetko známe informácie, ktoré si už čítal. Redaktorka Startitup však zistila detaily z toho, ako bývalý vysoký policajný funkcionár Bernard Slobodník pred vyšetrovateľom NAKA opísal detaily fungovania jednotlivých členov údajnej zločineckej skupiny.  

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroj: FB Polícia SR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá