Britský gang „40 slonov“ tvorili len ženy. Mali svoju kráľovnú, kradli a vozili sa na najrýchlejších autách

  • V súvislosti so zločineckými skupinami ti asi napadnú muži
  • Pravdou však je, že kedysi najobávanejší gang tvorili len ženy
  • Toto je ich príbeh
Gang 40 slovo
Gang 40 slonov fascinuje dodnes, Wikimedia
  • V súvislosti so zločineckými skupinami ti asi napadnú muži
  • Pravdou však je, že kedysi najobávanejší gang tvorili len ženy
  • Toto je ich príbeh

Príbeh gangu s názvom 40 slonov je taký zaujímavý, že si dokonca vyslúžil aj knižné spracovanie. Ide o najväčšiu a najobávanejšiu zločineckú skupinu, ktorá pôsobila v londýnskom podsvetí.

Aj napriek tomu, že muža by sme v radoch tohto gangu hľadali len márne, guráž tu nechýbala. Gang 40 slonov tvorili len ženy a zameriavali sa na krádeže v obchodoch s luxusnými doplnkami, šperkami či oblečením.

Nevyzerali ako zločinecký gang

Nevie sa presne, kedy táto zločinecká skupina vznikla, no prvé správy o ich trestných činoch v policajných záznamoch pochádzajú zo 70. rokov 19. storočia. Aj o pôvode ich názvu existuje niekoľko hypotéz.

Ako uvádza Wondrium Daily, prvou je, že sa ženy pomenovali po gangu, s ktorým spolupracovali. Taktiež sa hovorí aj o tom, že si názov požičali od londýnskej štvrti – Elephant and Castle. Táto časť sa vyznačovala kriminalitou.

Nech už to bolo akokoľvek, táto skupina žien ani náhodou nevyzerala ako zločinecký gang. Ich oblečenie bolo luxusné a vozili sa na najrýchlejších autách. Vďaka tomu boli vnímané ako dámy z vysokej vrstvy.

Ich hlavnou náplňou bolo, pochopiteľne, kradnutie v tých najluxusnejších obchodoch. Drahé šaty, sukne, klobúky a kožušinové rukavice, ktoré nosili, ich chránili pred akýmikoľvek obvineniami.

Paradoxne, práve vďaka takémuto oblečeniu sa im podarilo ukradnúť skutočne jedinečné kúsky. V ich sukniach boli našité akési špeciálne vrecká na schovanie tovaru. Nehovoriac o tom, koľko sa toho zmestilo do klobúkov.

Mali svoju kráľovnú

Poďme ale pekne po poriadku. Ako uvádza The Guardian, na čele gangu 40 slonov bola impozantná kráľovná Alice Diamond. Samozrejme, v skutočnosti mala od kráľovského titulu ďaleko. Kraľovala však svojmu gangu plného žien.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroje: Wondrium Daily, Danny Dutch, The Guardian, Hystoric Mysteries

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá