V Bratislave sa objavila pracovná ponuka, aká sa často nevidí. Pomôžeš ľuďom a dostaneš auto

  • Prácou na tejto pozícii si Bentley asi nekúpiš
  • Pomôžeš však tam, kde to potrebujú najviac
  • Dostaneš aj služobné auto
Na snímke je Stará Tržnica v Bratislave.
TASR/Pavol Zachar,Dano Veselský
  • Prácou na tejto pozícii si Bentley asi nekúpiš
  • Pomôžeš však tam, kde to potrebujú najviac
  • Dostaneš aj služobné auto

Vysedávaš v kancelárii v nudnej práci a cítiš, že potrebuješ dobrodružstvo a prácu, ktorá ťa bude napĺňať? Možno práve pre teba je pracovná ponuka, ktorej sa teraz bližšie povenujeme.

Pozícia je naozaj jednou z tých, ktorá ti dá zabrať. Nerozprávame sa o fyzicky náročnej práci, no skôr o záťaži na tvoju psychiku. Túto prácu totiž zvládne len skutočne málo ľudí. Pokiaľ sa človek v tomto zamestnaní nájde, bude ho to napĺňať určite niekoľko rokov.

Jedna z najväčších organizácií

Depaul Slovensko je najväčšia nezisková organizácia v Bratislave, ktorá sa stará o ľudí bez domova už takmer 17 rokov. Ich pôsobenie začalo už v roku 2006. Denne sa stretávajú s pomocou pre viac ako 300 ľudí v núdzi v teréne, útulkoch, ošetrovni, ale i najväčšej nízkoprahovej nocľahárni v strednej Európe. Práve títo ľudia patria medzi skutočne ohrozených, keďže niektorí ani len netušia, či kvôli podmienkam, v ktorých žijú, sa vôbec prebudia živí.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Depaul Slovensko (@depaul.sk)

Keďže organizácia má skutočne pestré roky za sebou, jej pomocnými rukami prešlo mnoho príbehov. Okrem toho sa im však podarilo dať viacerým druhú šancu na život. Môžeme sa rozprávať o stovkách zachránených životov ľudí, ktorých začlenili naspäť do bežnej spoločnosti. 

Náplň práce

Organizácia Depaul uverejnila na svojom webe hneď niekoľko pracovných ponúk. V prípade komunitného pracovníka sa nerozprávame o plate, ktorý by ti zaplatil dovolenku v Dubaji. Aj napriek tomu však je práca, ktorú by si vykonával, nesmierne cenná. Výška finančnej odmeny sa začína na 1 030 eurách za mesiac. 

Tvojou hlavnou úlohou by bolo nadväzovanie kontaktu s ľuďmi bez domova a nasledovného zapojenia sa do riešenia ich každodenných problémov. Pre mnohých je často najdôležitejšie, aby boli len vypočutí a pochopení. Počas svojej práce budeš počuť mnoho príbehov, niektoré smutné, iné pre zmenu veľmi inšpiratívne. 

Čo musíš spĺňať

Na to, aby si bol vybraný na túto pracovnú pozíciu, však musíš splniť zopár kritérií. Schopnosť a chuť mobilizovať ľudí bez domova, ľudský a empatický prístup, komunikatívnosť, odolnosť voči mentálnej záťaži a zodpovednosť sú hlavné atribúty, ktoré by si mal spĺňať. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Depaul Slovensko (@depaul.sk)

Okrem toho by si mal byť absolventom aspoň prvého stupňa vysokoškolského vzdelania a mať aspoň vodičský preukaz skupiny B. Ten sa ti veru šikne, lebo dostaneš firemné auto, ktoré budeš do určitej miery využívať aj na súkromné účely.

Samozrejme, to nie je jediný benefit, ktorý ti organizácia nadelí. Tešiť sa môžeš aj na Multisport kartu, zľavy do divadla, ale aj napríklad testovanie PCR testami zadarmo.

Pomôcť sa rozhodlo aj Zomri

K dobrej veci si sa mohol pridať aj cez predvianočnú výzvu, trvajúcu do 23. 11. 2022, s ktorou prišla minulý mesiac satirická stránka Zomri – cez organizáciu Vagus zbierali pre ľudí bez domova konzervy segedínu. 

Vagus prevádzkuje v centre Bratislavy nízkoprahové centrum Domec. Tu sa každý človek bez domova môže osprchovať, najesť, vziať si nové oblečenie, alebo si vyprať to svoje. Práve tu končili potraviny, ktoré ľudia poslali.

Zdroje: Profesia, archív Startitup

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá