Dědeček žiada o prepustenie na slobodu. Advokát prezradil, aké eso má v rukáve

  • Dušan Dědeček sa môže dostať na slobodu
  • O jeho osude v stredu rozhodne okresný súd
  • Zistili sme, čím bude Dědečkov advokát pred súdom argumentovať
Děděček
Na fotografii je obvinený Dušan Dědeček, TASR/Jaroslav Novák
  • Dušan Dědeček sa môže dostať na slobodu
  • O jeho osude v stredu rozhodne okresný súd
  • Zistili sme, čím bude Dědečkov advokát pred súdom argumentovať

V stredu sa bude Okresný súd Bratislava I zaoberať väzobnými dôvodmi pre Dušana Dědečka. Vodič, ktorý svojou nezodpovednou jazdou pod vplyvom alkoholu zabil päť ľudí, totiž požiadal o prepustenie z väzby.

Bývalému generálnemu sekretárovi deaflympionikov totiž hrozí vysoký trest, a preto chce obdobie pred právoplatným verdiktom stráviť po boku svojej rodiny. „Potrebuje si nejaké veci ešte zariadiť, on ten trest príjme, veď sa nevyhýba zodpovednosti, necháme to na súde, ja tvrdím jedno, má platiť zákon,“ reagoval Dědečkov advokát Jiří Kučera.

To, či na túto skutočnosť bude prihliadať aj sudca Roland Kemény, ktorý bude o Dědečkovej slobode rozhodovať, je otázne. Práve sudca okresného súdu však v októbri bývalého funkcionára do väzby nevzal. Urobil tak až krajský po sťažnosti dozorového prokurátora Juraja Chyla.

Obhajca obvineného Dědečka redaktorke do telefónu prezradil aj to, čo by na súde mohlo zamiešať karty. Advokát má totiž k dispozícii znalecký posudok, ktorý podľa neho dokazuje, že páchateľ fatálnej nehody nie je závislý od alkoholu.

„Viete čo, tak za prvé ja si myslím, že nie sú naozaj dôvody. Buď platí zákon, alebo neplatí a vyšetrovanie preukázalo, že naozaj nie je závislý od alkoholu, takže to je tá novinka, existuje znalecký posudok, ktorý nechal vypracovať vyšetrovateľ,“ povedal pre Startitup Kučera, ktorý priblížil aj Dědečkove plány v prípade prepustenia.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá