Člen pátracieho tímu: Priatelia Terézie nás prosili o pomoc. Písali nám aj zlé informácie

play icon

Na Stope s Ivanom Megom: Člen pátracieho tímu

Slovensko zasiahla uprostred týždňa tragédia mladučkej 18-ročnej Terézie Macalíkovej. Prostredníctvom internetu, polície a pátracích zložiek po nej pátrali od soboty večera. V tento osudný deň sa totiž Terézia, ktorá pochádza z obce neďaleko Topoľčian, v Bratislave pohádala so svojím priateľom a odišla z domu. Bolo to o pol ôsmej večer.

Následne mu Terézia napísala, že sa nachádza na Starom moste, malo to byť presne o 19:57. Teréziin priateľ neváhal a z domu rýchlo vyrazil za svojou priateľkou.

„Tam som našiel už len kabát, v ktorom bol jej telefón a peňaženka,“ povedal s tým, že sa začal vypytovať okoloidúcich, či Teréziu nevideli. Svedkovia mu odvetili, že ten kabát tam už bol, a jedna slečna uviedla, že tam je už asi 15 minút a nikoho nevidela.

No a v stredu o deviatej hodine ráno zavolal na tiesňovú linku polície kajakár, ktorý zazrel v Dunaji pod Lužným mostom z petržalskej strany telo mladej ženy. Telo z vody vytiahli hasiči. Už v priebehu niekoľkých desiatok minút bolo jasné, že záver pátracej akcie, ktorá trvala viac ako tri dni, bude mať smutný koniec.

Mŕtve telo študentky identifikoval na mieste jej priateľ.

Do relácie Na stope s Ivanom Megom prijal pozvanie člen Pohotovostného pátracieho tímu Bruno Hauer. Ten prehovoril o tom, že mladučká Terézia mohla zrejme ešte žiť. Poukázal na okolnosti, ktoré mohli tragédii zabrániť.

A porozprával aj o tom, čo je najdôležitejšie v prvých hodinách pátrania, ako sa správať, čo urobiť ako prvé…

Pre viac videí z kriminálneho a politického prostredia sleduj Na Stope s Ivanom Megom.