Kamila a Robert všetko predali a odsťahovali sa na Kostariku. Vedú výnimočnú zmrzlináreň a reštauráciu

  • Známa šéfkuchárka si spolu s jej manželom plnia životný sen
  • Na Kostarike prevádzkujú výnimočnú gelatériu blízko pláže, no aj reštauráciu Mycelium
Gelato Magico, Mycelium
  • Známa šéfkuchárka si spolu s jej manželom plnia životný sen
  • Na Kostarike prevádzkujú výnimočnú gelatériu blízko pláže, no aj reštauráciu Mycelium

Kamila Rundusová je známa kuchárka, ktorej kuchárske umenie sleduje na Instagrame @chefkamu 300-tisíc ľudí. Ako sama hovorí, poriadne variť začala na Novom Zélande, kam sa vydala po ukončení strednej hotelovej školy v Prahe.

Počas štúdií absolvovala prax v hoteli Hilton či Intercontinental, ktoré jej dali na prácu v gastre veľmi dobrý základ. Ďalej naberala profesijné skúsenosti v Austrálii, Británii, Číne, Peru, Vietname, no aj v Thajsku, alebo napríklad u Jamieho Olivera v Londýne či v pražskej michelinskej La Degustation Boheme Bourgeoise.

Kamila taktiež natočila dve série cestopisného dokumentárneho seriálu o varení (Kamu vo Vietname a Kamu v Mexiku) a vydala dve knihy – Najfarebnejšia kuchárka, ktorá je súborom príbehov a poviedok z jej ciest z rôznych krajín, a Najfarebnejšie Mexiko, ktorá je zároveň gastronomickým sprievodcom a cestopisom.

Poslednou vydanou publikáciou je kniha Ako si uvariť svoj vlastný vesmír, ktorú napísala spoločne s jej manželom Robim.

„Neskutočne rada jem, ochutnávam, varím, cestujem, poznávam nové kultúry a ešte radšej o tom všetkom píšem a zdieľam všetko s ľuďmi, ktorí majú pre jedlo podobnú vášeň ako ja. Som jedna z tých, ktorá sa s receptami a myšlienkami o skvelom jedle budí aj zaspáva a považuje varenie za určité životné poslanie.“

  • Čo mladý pár inšpirovalo k tomu, aby začal novú etapu života pri oceáne
  • Koľko ich stálo vybudovanie reštaurácie na okraji džungle
  • Odkiaľ získali potrebné financie
  • Či je život na Kostarike len o pohode a surfovaní

Čo ťa viedlo k predstaveniu reštaurácie Mycelium, ktorú ste si spolu s manželom otvorili na Kostarike?

Už sa k tomu schyľovalo dlho. Niekde v hĺbke duše som vedela, že otvoriť si reštauráciu a robiť ľuďom radosť cez jedlo je jedno z mojich poslaní. Keď totiž vidím, že má niekto z môjho jedla radosť, tak to zase robí radosť mne. A čo je na svete viac, než si robiť radosť, že hej?

Mycelium je naše spoločné dieťa, ktoré sa vyvinulo pomaly a organicky, nie je to žiadna rýchlokvaška, ale pekne dozretý projekt.

Mohla by si priblížiť, o aký koncept podniku ide? V čom sa odlišuje od iných?

Mycelium znamená zhluk vzájomne prepletených vlákien, charakteristický najmä pre huby. Ide o dokonalú sieť podhubia, ktorú nájdeme v prírode a ktorá prepája nielen huby, ale aj rastliny, stromy a je pri každom zrode i zániku všetkého živého.

Takže už názov reštaurácie napovedá, že nám ide najmä o to – prepájať našich hostí s prírodou cez jedlo, cez krajinu, cez oheň a kúzelnú atmosféru, ktorú sa snažíme nastoliť. Chceme ľuďom odovzdávať komplexný zážitok a chceme, aby v nich návšteva Mycelia niečo zanechala.

Nasledujeme kroky našich predkov, staviame na kvalite nad kvantitou, sústredíme sa na rastlinné jedlá, ale zároveň varíme z orgánov zvierat z blízkej farmy, ktoré meníme na úžasné jedlá, a radi ľuďom meníme ich zaseknuté presvedčenie.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MYCELIUM (@___mycelium___)

Koľko financií ste museli investovať do prevádzky pri začiatku podnikania?

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá