Cestovateľský zážitok iných rozmerov: O týchto mini hoteloch sveta si pravdepodobne ešte nepočul

  • Krásu cestovania môžeš objavovať aj v mini verzii
  • Zmapovali sme pre teba tie najkrajšie mini hotely po celom svete
Pohľad na hotel v Amsterdame a na Islande
Ilustračný obrázok, Instagram/@dedurgerdam, Instagram/@elevenexperience
  • Krásu cestovania môžeš objavovať aj v mini verzii
  • Zmapovali sme pre teba tie najkrajšie mini hotely po celom svete

Cestovanie je pre mnohých ľudí spôsob, ako sa vymaniť z rutiny každodenného života a objaviť krásy a tajomstvá sveta. Nové kultúry, miesta a ľudia ti môžu priniesť neopakovateľné zážitky a dobrodružstvá.

Ak ťa ale omrzeli obrovské hotely, ktoré sú preplnené turistami, máme pre teba riešenie. V tomto článku preskúmame niektoré z tých najlepších mini hotelov po celom svete, ktoré ponúkajú návštevníkom skutočne nezabudnuteľný pobyt. 

V prípade, že plánuješ romantický pobyt alebo iba hľadáš útočisko, tieto mini hotely v tebe určite zanechajú trvalý dojem. 

De Durgerdam, Amsterdam

Tento hotel nájdeš cca iba štvrť hodinky od centra Amsterdamu. Za týmto výnimočným projektom stojí známy developer Aedes, ktorý postavil aj jeden z najznámejších hotelov Európy – The Hoxton a Soho House.

Ako sa uvádza na webovej stránke hotela, ide o opravenú usadlosť zo 17. storočia so štrnástimi izbami. De Durgerdam sa nachádza v srdci rybárskej dediny Ijmeer, destinácii, ktorú doteraz turisti míňali bez povšimnutia. Vďaka hotelovej reštaurácii De Mark je však teraz všetko inak.

Cena za jednu noc sa v tomto hoteli pohybuje okolo 300 eur. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa De Durgerdam (@dedurgerdam)

The Darling, Kodaň

V hlavnom meste Dánska otvorili jednoizbový hotel, ktorý slúži ako penzión, no zároveň aj ako showroom. Ako uvádza portál The Spaces, nachádza sa priamo v centre Kodane a je naplnený klasickým dánskym dizajnom, preto je obľúbeným miestom milovníkov výtvarného umenia.

Tento hotel má iba dve izby, ktorých každý detail odráža vkus majiteľa. Výnimočné sú aj služby, ktoré toto ubytovanie hosťom ponúka. K dispozícii im je súkromný vodič a šéfkuchár, ktorý je ochotný pripraviť tie najžiadanejšie špeciality aj pre jediného hosťa.

Cena za jednu noc sa tu pohybuje od 950 eur, no prenajať sa dá aj na súkromné večere či stretnutia.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Darling – Art & Design Guest House (@thedarlingcph)

Deplar Farm, Island

Bývala to ovčia farma, teraz je to luxusné ubytovanie, ktorého strecha je pokrytá machom. Ako uvádza portál Eleven Experience, táto výnimočná farma sa nachádza v údolí Fljót na hornatom polostrove Trollov na severe Islandu.

Farma Deplar bola v roku 2023 označená ako jeden z „najlepších hotelov na svete“ na zlatom zozname cestovateľa Condé Nast. Ubytovať sa tu môžeš v jednej z 13 izieb. 

Ak si jedným z tých, ktorí milujú športy (od lyžovania až po kajakovanie), budeš mimoriadne nadšený. Ak ale nie si športovým nadšencom, venovať sa môžeš pozorovaniu polárnej žiary či veľrýb, alebo si užiť voľné chvíle v geotermálnom bazéne.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Eleven Experience (@elevenexperience)

Farma Deplar je navrhnutá tak, aby prinútila hostí preskúmať úchvatnú krajinu a bohatú prírodu, ktorá ju obklopuje. Okrem toho si môžeš na večeru dopriať ryby a mäso z lokálnych zdrojov.

Za jednu noc tu zaplatíš okolo 3,5-tisíc eur.

Beaverbrook Town House, Londýn

Aj v tomto prípade ide o zrekonštruovanú stavbu, ktorá pochádza z 18. storočia. Hotel sa nachádza medzi Chelsea a Knightsbridge. Ako sa uvádza na jeho webovej stránke, interiér odráža typický britský šarm, japonskú príťažlivosť a okázalého ducha Lorda Beaverbrooka. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Beaverbrook Town House (@beaverbrooktownhouse)

Hotel má pre návštevníkov k dispozícii 14 apartmánov, z ktorých je každý navrhnutý a pomenovaný po slávnych londýnskych divadlách. Gurmáni si môžu vychutnať rôzne špeciality pripravené šéfkuchárom v japonskej reštaurácii alebo môžu pobudnúť v luxusnom bare.

Tento očarujúci butikový luxusný hotel sa môže pochváliť prvotriednym posedom na štýlovej ulici Sloane s výhľadom na zelenú majestátnosť Codogan Gardens.

Cena za jednu noc sa v tomto hoteli pohybuje od 600 eur.

Zdroje: De Durgerdam, The Spaces, Eleven Experience, Beaverbook Town House, CN Traveler

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá