„S Haščákom som sa stretol, poznáme sa 20 rokov.“ Sulík otvorene pre Startitup o kontaktoch s biznismenmi

  • Startitup vyspovedal Richarda Sulíka, ktorého Saska skončí v opozičných laviciach
  • Líder liberálov prehovoril o stretnutí s Jaroslavom Haščákom
Richard Sulík rozpráva
Startitup/Matej Hlbočan
  • Startitup vyspovedal Richarda Sulíka, ktorého Saska skončí v opozičných laviciach
  • Líder liberálov prehovoril o stretnutí s Jaroslavom Haščákom

Quo vadis Saska? Na túto odpoveď je už aktuálne jasná odpoveď. Politické cestičky liberálov v súčasnosti určite nevedú do vládnych koaličných funkcií, ale zasadnú v opozičných laviciach. Dnes je už totiž viac než jasné, že budúcu koalíciu upečie trojlístok vo farbách Smeru, Hlasu a SNS. V opozícii sa ocitnú progresívci Michala Šimečku, KDH Milana Majerského, Obyčajní ľudia Igora Matoviča a v neposlednom rade aj saskári.

Startitup tak týždeň po voľbách a pár hodín od podpísania memoranda medzi Ficom, Pellegrinim a Dankom vyspovedal exministra hospodárstva a šéfa SaS Richarda Sulíka. V nezvyčajne otvorenom rozhovore nám tak Sulík odhalil zákulisie nedávnych koaličných rokovaní a dokonca tajnostkársky naznačil aj dve tajné stretnutia.

V novej epizóde relácie Zo zákulisia politiky sme sa s exministrom nebavili len o chladnúcich povolebných rokovaniach, ale aj téme, s ktorou krátko pred voľbami nečakane vyrukoval expremiér a šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič.

Išlo totiž o obvinenia Richarda Sulíka, že bol úkolovaný spolumajiteľom finančnej skupiny Penta Jaroslavom Haščákom, čo Sulík odmieta. Matovič totiž na jednej z tlačoviek zverejnil komunikáciu, ktorá sa mala udiať medzi Haščákom a Sulíkom v čase, keď stál na čele rezortu hospodárstva.

Líder Sasky nie je k téme príliš výrečný, no tentokrát prekvapil a priznal stretnutie s biznismenom Haščákom, ktorého meno svieti aj v údajnom spise Gorila a dokonca sa mu nedávno musel štát ospravedlniť za jeho zadržanie.

V celom videorozhovore sa taktiež dozvieš, s ktorými veľkými hráčmi slovenského biznisu je Sulík v kontakte a prečo podľa neho stretávanie s Haščákom nie je porovnateľné so stretnutiami s Marianom Kočnerom.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá