Aj Slováci už objavili paru, v ktorej sa pečie najlepšie

  • Po varení v pare si svoju obľubu získava aj pečenie v parných rúrach
  • Čoraz viac slovenských domácností si volí práve tento spôsob prípravy jedál. Čo je na pečení v pare také úžasné?
Electrolux
  • Po varení v pare si svoju obľubu získava aj pečenie v parných rúrach
  • Čoraz viac slovenských domácností si volí práve tento spôsob prípravy jedál. Čo je na pečení v pare také úžasné?

Naše mamy a babky kedysi piekli tak, že do plynovej rúry vložili naspodok pekáč s vodou. Robili to pôvodne kvôli tomu, aby sa jedlo zospodu nepripieklo na plech. V skutočnosti si takto „vyrobili“ niečo ako parnú rúru, o tom však v tých dobách ešte nikto nechyroval. 

Potom prišiel trend varenia v pare. Uvítali ho všetci, ktorí sa chceli stravovať zdravšie alebo chceli schudnúť a dnes v pare varí každý, komu záleží na svojom zdraví. Varenie v pare je najšetrnejšou tepelnou úpravou potravín. Chuť a farba takto pripravených jedál je autentickejšia, ich štruktúra sa mení len minimálne. Väčšina cenných látok ako minerály a vitamíny v zelenine či mäse zostáva zachovaná.

zdroj: Electrolux

Od varenia v pare je už len krôčik k pečeniu v pare. Pri pečení v parných rúrach platí to isté, čo pri varení, plus ako bonus získava jedlo chrumkavú kôrku. Stačí, ak si raz upečiete koláč alebo chlieb v parnej rúre a na prvé zahryznutie pochopíte. Pod chrumkavou kôrkou sa skrýva nadýchaná, mäkká striedka. Pečené kura má dokonale zlatistú, krehkú kožku a prepečené mäso, grilované rebierka idú od ľahko od kosti, ryby sú prepečené bez toho, aby bolo ich mäso vysušené.  V parnej rúre môžete okrem bežného pečenia napríklad aj zavárať, sušiť, pripravovať jogurty, rozmrazovať potraviny alebo predhrievať taniere.

profesionálnymi rúrami Electrolux sa nemusíte báť ani toho najnáročnejšieho receptu. S nastavovaním vám pomôže intuitívne ovládanie. Komfort prípravy celého menu zvyšuje možnosť pripravovať pokrmy na troch úrovniach bez obáv, že by si jedlá medzi sebou „vymenili“ arómy.

Máte obavy z pary? Funkcia Steamify® ju nastaví za vás a v správnom čase pridá správne množstvo pary, stačí vám len zadať teplotu pečenia. Alebo využite Sprievodcu pečením, pri ktorom si vyberiete priamo pripravovaný pokrm. Pre absolútne presné pečenie v pare disponujú parné rúry Electrolux tepelnou sondou. Informácie z nej sa premietajú na displeji a vy presne viete, kedy je mäso upečené tak akurát, aby nestratilo nič zo svojej šťavnatosti a chute. Aby ste to mali ešte ľahšie, rúra po dosiahnutí požadovanej teploty jedla sama zastaví pečenie. 

zdroj: Electrolux

Potrpíte si na špičkové technológie? V tom prípade si do kuchyne postavte rúru Electrolux SteamPro. Z nej vychádzajú jedlá hodné šéfkuchárov najzvučnejších mien. Iba v tejto rúre pripravíte pokrmy metódou Sous-Vide. Chuť vo vákuu pripravovaných pokrmov je nenapodobiteľne intenzívna a prirodzene lahodná. 

zdroj: Elektrolux

Okrem prípravy čerstvých obedov a večerí odporúčame využiť parnú rúru aj na prihrievanie jedla. V pare sa nevysuší, takže chuť zostane zachovaná. Jedlo sa prehreje rovnomerne a na tanieri vydrží dlhšie teplé. A na vrchole dokonalosti stojí varenie s aplikáciou My Electrolux. Cez ňu ovládate rúru Electrolux hoci aj z obývačky. 
Tak ako? Ešte stále váhate, či kúpiť obyčajnú alebo parnú rúru?

Je to PANI kuchárka! Parná rúra Electrolux rozumie pečeniu lepšie než vy.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech