Aj Slováci už objavili paru, v ktorej sa pečie najlepšie

  • Po varení v pare si svoju obľubu získava aj pečenie v parných rúrach
  • Čoraz viac slovenských domácností si volí práve tento spôsob prípravy jedál. Čo je na pečení v pare také úžasné?
Electrolux
  • Po varení v pare si svoju obľubu získava aj pečenie v parných rúrach
  • Čoraz viac slovenských domácností si volí práve tento spôsob prípravy jedál. Čo je na pečení v pare také úžasné?

Naše mamy a babky kedysi piekli tak, že do plynovej rúry vložili naspodok pekáč s vodou. Robili to pôvodne kvôli tomu, aby sa jedlo zospodu nepripieklo na plech. V skutočnosti si takto „vyrobili“ niečo ako parnú rúru, o tom však v tých dobách ešte nikto nechyroval. 

Potom prišiel trend varenia v pare. Uvítali ho všetci, ktorí sa chceli stravovať zdravšie alebo chceli schudnúť a dnes v pare varí každý, komu záleží na svojom zdraví. Varenie v pare je najšetrnejšou tepelnou úpravou potravín. Chuť a farba takto pripravených jedál je autentickejšia, ich štruktúra sa mení len minimálne. Väčšina cenných látok ako minerály a vitamíny v zelenine či mäse zostáva zachovaná.

zdroj: Electrolux

Od varenia v pare je už len krôčik k pečeniu v pare. Pri pečení v parných rúrach platí to isté, čo pri varení, plus ako bonus získava jedlo chrumkavú kôrku. Stačí, ak si raz upečiete koláč alebo chlieb v parnej rúre a na prvé zahryznutie pochopíte. Pod chrumkavou kôrkou sa skrýva nadýchaná, mäkká striedka. Pečené kura má dokonale zlatistú, krehkú kožku a prepečené mäso, grilované rebierka idú od ľahko od kosti, ryby sú prepečené bez toho, aby bolo ich mäso vysušené.  V parnej rúre môžete okrem bežného pečenia napríklad aj zavárať, sušiť, pripravovať jogurty, rozmrazovať potraviny alebo predhrievať taniere.

profesionálnymi rúrami Electrolux sa nemusíte báť ani toho najnáročnejšieho receptu. S nastavovaním vám pomôže intuitívne ovládanie. Komfort prípravy celého menu zvyšuje možnosť pripravovať pokrmy na troch úrovniach bez obáv, že by si jedlá medzi sebou „vymenili“ arómy.

Máte obavy z pary? Funkcia Steamify® ju nastaví za vás a v správnom čase pridá správne množstvo pary, stačí vám len zadať teplotu pečenia. Alebo využite Sprievodcu pečením, pri ktorom si vyberiete priamo pripravovaný pokrm. Pre absolútne presné pečenie v pare disponujú parné rúry Electrolux tepelnou sondou. Informácie z nej sa premietajú na displeji a vy presne viete, kedy je mäso upečené tak akurát, aby nestratilo nič zo svojej šťavnatosti a chute. Aby ste to mali ešte ľahšie, rúra po dosiahnutí požadovanej teploty jedla sama zastaví pečenie. 

zdroj: Electrolux

Potrpíte si na špičkové technológie? V tom prípade si do kuchyne postavte rúru Electrolux SteamPro. Z nej vychádzajú jedlá hodné šéfkuchárov najzvučnejších mien. Iba v tejto rúre pripravíte pokrmy metódou Sous-Vide. Chuť vo vákuu pripravovaných pokrmov je nenapodobiteľne intenzívna a prirodzene lahodná. 

zdroj: Elektrolux

Okrem prípravy čerstvých obedov a večerí odporúčame využiť parnú rúru aj na prihrievanie jedla. V pare sa nevysuší, takže chuť zostane zachovaná. Jedlo sa prehreje rovnomerne a na tanieri vydrží dlhšie teplé. A na vrchole dokonalosti stojí varenie s aplikáciou My Electrolux. Cez ňu ovládate rúru Electrolux hoci aj z obývačky. 
Tak ako? Ešte stále váhate, či kúpiť obyčajnú alebo parnú rúru?

Je to PANI kuchárka! Parná rúra Electrolux rozumie pečeniu lepšie než vy.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá