Ako môže zmrzlináreň prežiť zimu? Vďaka horúcej chrumkavej pochúťke

  • Vonku prituhuje a zimno-vianočné obdobie sa blíži. Vtedy len málokto pomyslí na kopček zmrzliny a na dračku skôr ide niečo, čo nás zahreje. Ako to riešia bratislavskí zmrzlinári?
collagebbjhb
Ondrej Bobek, Koun
  • Vonku prituhuje a zimno-vianočné obdobie sa blíži. Vtedy len málokto pomyslí na kopček zmrzliny a na dračku skôr ide niečo, čo nás zahreje. Ako to riešia bratislavskí zmrzlinári?

Ak sa niekto rozhodne pustiť do gastro biznisu, musí do toho dať všetko a rátať aj so sezónnosťou. Kým v lete ľudia vyhľadávajú studenú zmrzku, ľahké jedlá, osviežujúce nápoje a kupujú svadobné torty, v zime ide biznis lepšie útulným kaviarňam, čajovňám a stánkarom na trhoch. V prípade spomenutej zmrzliny platí pravidlo sezónnosti dvojnásob. Len málokomu by napadlo vyjsť si v 5-stupňových teplotách korzovať po meste s kornútkom. Niektoré zmrzlinárne však našli skvelý spôsob, ako ľudí napriek tomu pritiahnuť!

Koun

Obľúbený Koun na to prišiel už vlani, keď do svojej prevádzky pozýval ľudí na jedinečnú sladkú bombu. Barbara Szalai totiž spojila sily s Kristínou Denkovou, ktorá pod svojou značkou Waff ultimate sweetness pečie tie najchutnejšie belgické wafle, a to aj v bezlepkovej či vegan verzii. Baby sa teda rozhodli spojiť práve túto chrumkavú pochúťku s poctivým gelatom a kopček ti tak naservírujú na čerstvej wafli. Toto spojenie sme mali šancu otestovať a ide o naozaj neporaziteľnú kombináciu. Ešte teraz sa nám zbiehajú sliny. A čo je najlepšie – spolupráca Kounu a Waff pokračuje aj túto zimu a ty tam môžeš na túto špecialitu zájsť cez víkendy a dokonca si ju vziať ako „take away“ v kornútku. Okrem iného si tam môžeš vychutnať gelato v brioche a zahryznúť si k tomu krehné Fosinky.

Kapucíno

Podobným smerom sa rozhodla vydať aj Ďalšia bratislavská zmrzlináreň a kaviarnička s názvom Kapucíno. Ide o milý rodinný biznis Idy a Rasťa Uhlárovcov, ktorí sa dostali od operného spevu ku gastro biznisu a otvorením vlastnej kaviarne si splnili sen. Obaja milujú Taliansko, preto v ich útulne zariadenom podniku nájdeš len kvalitnú taliansku kávu a poctivú po domácky robené gelato aj vo vegánskej verzii. Nechýbajú domáce makrónky, veterníky či bratislavské rožky. V aktuálnom chladnom období tiež prinášajú chutnú kombináciu waflí so šľahačkou a ovocím alebo zmrzkou, pretože nechcú jej ponuku vypustiť kvôli zime. Veď čo keby sa niekomu po nej zacnelo? K tomu si môžeš dať horúci punč či varené víno. Novinkou Kapucína je aj ponuka cateringu na rôzne party či firemné akcie.

Šťastie vo food biznise praje tým, ktorí sa neboja experimentov a zmeny. Ak aj ty máš rád netradičné kombinácie, už vieš, kam si skočiť na waflu so zmrzlinou. :)

 

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech