Alex sa učil triky od majstrov kuchárstva v Japonsku. Jeho podnik v Bratislave patrí k národnej gastro špičke

  • Kazumi je bistro, odkiaľ budeš odchádzať dobre najedený a spokojný
  • Mnohí na ich sushi či ramen nedajú dopustiť
Kazumi
  • Kazumi je bistro, odkiaľ budeš odchádzať dobre najedený a spokojný
  • Mnohí na ich sushi či ramen nedajú dopustiť

43-ročný Alexander Illeš je jeden z najväčších odborníkov na japonskú kuchyňu u nás. V kuchárskom umení sa zdokonaľoval pod vedením najlepších šéfkuchárov a špecialistov na sushi v Prahe či v Bratislave.

Najviac sa však naučil počas jeho pobytu v Japonsku, kde mal možnosť spoznávať kultúru a špeciality domácej kuchyne priamo u majstrov svojho remesla. Pochopil, ako Japonci žijú aj ako sa stravujú a všetky svoje skúsenosti viac ako 10 rokov odovzdával hosťom ako šéfkuchár vo viacerých japonských reštauráciách na Slovensku.

Ako každý človek, ktorý má rád výzvy, aj on sa chcel posunúť ďalej. Preto sa rozhodol spolu s 33-ročným Mariánom Pistlalom otvoriť si vlastnú reštauráciu, v ktorej sa s hosťami delí o svoje zručnosti v podobe jedinečného gastronomického zážitku. Zároveň organizuje aj workshopy pre zanietených hobby kuchárov.

Jeho útulná reštaurácia Kazumi sa nachádza na brehu Malého Dunaja. Spolu s tímom tu Alexander Illeš pripravuje nezabudnuteľný kulinársky zážitok plný chutí a vôní. Táto reštaurácia sa navyše už za krátky čas pôsobenia dostala aj medzi top reštaurácie na Slovensku, vďaka získaniu ocenenia Gurmán Awards 2022.

„Sme nesmierne vďační za prijatie do komunity najlepších reštaurácií a kuchárov. Veľká vďaka patrí našim hosťom, zamestnancom, priateľom a rodinám. Motivuje nás to sa stále zlepšovať a poskytovať najvyššiu úroveň našich služieb,“ povedal Alexander na margo ocenenia.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kazumi (@kazumi.restaurant)

„Projekt začínal počas pandémie, preto sme mali menšie pochybnosti, ale boli sme odhodlaní to vyskúšať. Ide o koncept fusion reštaurácie s ázijskou kuchyňou a rodinnou atmosférou. Financovali sme ho z úspor a vzhľadom na obdobie to pre nás bolo finančne výhodné. Pravdepodobne to vyznie ako klišé, ale nikdy sme neriešili návratnosť počiatočných investícií.“

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá