Baroza: Petržalská gastro hviezda, ktorá svojou chuťou očarila aj Depeche Mode

  • V Bratislave sme zvyknutí, že väčšina tých najkvalitnejších reštaurácií či barov sa sústreďuje v centre. Tento podnik je však dôkazom, že za hviezdnymi kulinárskymi výtvormi sa oplatí zájsť trochu ďalej.
collagejhbhb
FB/Bistro BAROZA
  • V Bratislave sme zvyknutí, že väčšina tých najkvalitnejších reštaurácií či barov sa sústreďuje v centre. Tento podnik je však dôkazom, že za hviezdnymi kulinárskymi výtvormi sa oplatí zájsť trochu ďalej.

Keď prekonáš zábrany a zájdeš až a okraj Petržalky, v blízkosti jazera Draždiak a Chrovátskeho ramena nájdeš pomerne nenápadný trojhviezdičkový hotel Barok. Práve v ňom sa však ukrýva skvelá reštaurácia Baroza. Napriek tomu, že medzi Bratislavčanmi stále nie je taká známa, stihli ju už navštíviť skutočné hviezdy. Počas svojho koncertu v Bratislave sa tu najedli muzikanti z popoulárnej kapely Depeche Mode. Vraj im veľmi chutilo, boli milí a dokonca sa prišli šéfkuchárovi poďakovať.

Skupina Depeche Mode ochutnala Bistro BAROZA (Y)
„Vedeli sme o nich a rezervovali sme im väčšiu časť podniku. Vybrala…

Posted by GASTROWEB on Friday, May 19, 2017

Je pocta či šťastná náhoda, že z toľkých kvalitných reštaurácií zvolili práve tú, ktorá má pre svoju polohu menší hendikep. Barozu sa však skutočne oplatí navštíviť, pretože robí gastronómiu pre Slovensko stále netradičným spôsobom. Nespolieha sa na totiž stály jedálniček, ktorý je síce komfortný a kultúrne zaužívaný, no fádny. Namiesto toho ide cestou sezónnosti a improvizácie a na čele so šéfkuchárom Petrom Slačkom každý deň tvorí hotové kulinárske zázraky.

Posted by Bistro BAROZA on Tuesday, January 26, 2016

Peter si unikátnu filozofiu varenia osvojil najmä v zahraničí, kde varil pre reštaurácie vo Viedni či Nemecku a dva roky pobudol aj v Sydney. Vo top svetových reštauráciách je experimentácia neoddeliteľnou súčasťou každodennej práce šéfkuchárov a práve ona je tým, čo robí ich prácu tak fascinujúcou. Z na pohľad obyčajných surovín dokážu ich kombináciou kúzliť prekvapivé a explozívne chute. A presne toto si môžeš užiť aj v Baroze.

Posted by Peter Slačka on Tuesday, December 22, 2015

Čo sa týka ponuky jedál, zostávajú verní skromnému počtu stálych pokrmov a ostatné sa mení podľa sezóny, nálady či stupňa kreativity šéfkuchára. „Doteraz sme náš jedálny lístok, ktorý je rozdelený na raňajky, obedy a večere, menili raz za štvrť roka, od novembra chceme mať takmer každý deň nové menu a ešte viac sa budeme hrať so sezónnymi surovinami,“ povedal Peter pre forbes.sk.

Posted by Bistro BAROZA on Wednesday, January 6, 2016

Posted by Bistro BAROZA on Saturday, January 23, 2016

Variť sa snažia z lokálnych a čo najviac slovenských surovín, ktoré však ponímajú modernou formou. Jedlá ako od babky tu nenájdeš, ale môžeš si ich užiť v úplne inej, sofistikovanejšej podobe. Sem tam tu nájdeš aj nejakú tú tradičnú chuť pripomínajúcu detstvo, ako sú napríklad raňajky v podobe trochu iných vajíčkových chlebov či „gurmánskej“ praženice s hľuzovkou. Ak narazíš na tradičnejšie jedlo, ako kačka či prívarok, môžeš si byť istý, že bude ozvláštnený originálnymi surovinami, ktoré by teba doma ani nenapadlo pridať.

Posted by Bistro BAROZA on Friday, January 8, 2016

Posted by Bistro BAROZA on Thursday, January 21, 2016

Medzi používanými surovinami sa vynímajú slovenské ryby, kvalitné mäso, dokonca aj krvavničky, taktiež lokálnu organickú zeleninu od farmárov či typicky „naše“ potraviny, ako cmar alebo bryndza v netradičných kombináciách. Môžeš si tu vychutnať ako ľahké a zdravé, tak aj ťažšie a výživnejšie jedlá, ktoré však spája fakt, že tvojmu zdraviu len prospejú. Sú totiž z tých najkvalitnejších surovín, aké sa na Slovensku dajú zohnať. V Baroze si dokonca pečú svoj chlieb a uvažujú nad pestovaním vlastných plodín.

pordporuj lokálnych, kupuj to najlepsie.
#zdravie #laska #chuť #priroda

Posted by Bistro BAROZA on Thursday, March 30, 2017

súčastou našej kuchyne sú aj tieto krásne produkty, organické,z lesa, čerstvé a v prvom rade slovenské!

Posted by Bistro BAROZA on Saturday, June 24, 2017

Baroza navyše myslí aj na rodičov, ktorí si chcú tiež raz za čas dopriať zážitkový obed či večeru, no nemajú kde odložiť svoje ratolesti. Nielenže pre ne pripravili detské menu, ale aj hrací kútik, v ktorom sa dokonale vyšantia, zatiaľ čo si ich rodičia užijú príjemné chvíle pri dobrom jedle v elegantnom minimalistickom prostredí podniku. Takýto „kids friendly“ koncept je v našich reštauráciách či kaviarňach stále pomerne vzácny a určite ho ocení množstvo hostí.

Posted by Bistro BAROZA on Tuesday, December 29, 2015

Je vidieť, že tím reštaurácie Barok si svoju prácu užíva a pod vedením Petra Slačka robí naozaj skvelú prácu. Varenie nemusí byť len morenie sa v kuchyni plnej dymu, ale aj nekonečná hra so skladaním chutí ako dielikov stavebnice. Výsledkom je harmónia na tanieri. :)

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech