Baškina továreň na dobroty je príkladom, ako robiť poctivý biznis založený na výrobkoch vyladených do dokonalosti

  • Na vybudovanie chutného biznisu, vďaka ktorému si získaš desiatky verných zákazníkov, niekedy stačí málo. Tvrdá práca a kvalitné lokálne suroviny však nesmú chýbať.
baska
facebook.com/baskina.tovaren.na.dobroty
  • Na vybudovanie chutného biznisu, vďaka ktorému si získaš desiatky verných zákazníkov, niekedy stačí málo. Tvrdá práca a kvalitné lokálne suroviny však nesmú chýbať.

Barbora pochádza z Bratislavy, ale už niekoľko rokov žije v malej dedinke za hranicami Slovenska. Pôvodne celý jej profesijný život pracovala v logistike a plánovala dodávky komponentov pre automobilový priemysel, spojovacieho materiálu alebo počítačov, a podľa jej slov by ju nikdy nenapadlo, že vybuduje obľúbený mini biznis založený na varení domácich džemov, sirupov a iných dobrôt.

Baškinu továreň na dobroty odštartoval geniálny levanduľový sirup, ktorý  zázračne chutil všetkým susedom a návštevám. Preto jej napadlo si spraviť stránku a potom to už išlo jedno po druhom. Balenie, etikety, logo… a továreň na dobroty bola na svete. :) 

Barborine produkty sa vyznačujú najmä svojou poctivosťou. Sú plné chuti ovocia a zeleniny a jej sirupy sú ako tie od babičky. Nikdy nepoužíva konzervanty, esencie alebo inú chémiu. Je  o nej taktiež známe, že do svojich výrobkov pridávam len minimum cukru, takže väčšina jej džemov sú kyselkavejšie, plus nepoužíva žiadne iné ovocie ako náhradu. Napríklad čučoriedkový džem obsahuje len čučoriedky, trstinový cukor a kyselinu citrónovú.

Každá jedna Barborina dobrota je chuťovo vyladená do dokonalosti.  “Pokiaľ nie som maximálne spokojná s chuťou a kvalitou nikdy by som dobrotu neponúkla mojim zákazníkom. Tí vedia, že s mojimi dobrotami si kupujú aj kúsok mňa. Znie to ako klišé, ale naozaj, každá jedna prejde mojimi rukami, a to hneď niekoľkokrát. Každá je starostlivo navarená, zabalená, distribuovaná. Sú robené s láskou a je to z nich aj cítiť,“ uviedla Baška. 

Obzvláš hrdá je na cibuládu s jablkami, šalviou a brusnicami, alebo medovú horčicu s tymiánom, pesto z medvedieho cesnaku s chilli a vlašskými orechmi. Za zmienku stojí tiež sugo – paradajková omáčka na cestoviny a pizzu, no my chválime koncept Baškinej továrne ako celok, pretože nemá chyby!


Aj keď Barbora zatiaľ nemá vlastnú kamennú predajňu, jej výrobky nájdeš v zopár obchodíkoch v Bratislave a od budúceho týždňa aj v jednom v Piešťanoch. Nevenuje sa však len vareniu týchto pochúťok, ale má aj iné záujmy. 

„Okrem dobrôt sa venujem aj ľanovému úžitkovému textilu. Šijeme nádherné, nadčasové a funkčné veci z krásneho a hlavne pre Slovensko tradičného materiálu. Do ktorého som sa úplne zamilovala. Taktiež s kamarátkou pracujeme na novom drinku, ktorý by sme chceli uviesť na trh budúci rok.  A mojim najväčším snom je si otvoriť bistro s mojou sestrou, ale to je ešte hudba budúcnosti,“ dodala Slovenka. 

 Jej plánom je držať Baškinu továreň na dobroty v malom výrobnom náklade, aby sa nevytratila jej radosť z varenia, ich kvalita a jedinečnosť.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech