Bistro Made with Laf pod vedením mladej Slovenky dokazuje, aká dôležitá je v gastro biznise autentickosť

  • Je pravdou, že vegáni to v hlavnom meste Slovenska už nemajú príliš ťažké. Hneď po rozšírení vegánstva u nás vzniklo niekoľko veggie bistier, ktorým sa podarilo zviesť na vlne trendu a priniesť alternatívu, ktorá si našla svoje publikum.
 srcset
instagram.com/kamnajedlo.eu
  • Je pravdou, že vegáni to v hlavnom meste Slovenska už nemajú príliš ťažké. Hneď po rozšírení vegánstva u nás vzniklo niekoľko veggie bistier, ktorým sa podarilo zviesť na vlne trendu a priniesť alternatívu, ktorá si našla svoje publikum.

Zatiaľ čo v Bratislave už nie je problém objednať si vegánske menučko, len niektoré z bistier či reštaurácií si dokázali získať žalúdky zákazníkov natoľko, že sú ochotní čakať na falafel či raw polievku aj v rade na chodníku.

Chill pred sichtou. Dnes obsluhujem v bistre ja tak dondzite aspon sa nasmejete.. #madewithlaf #bistro #veganbistro #coffee

Príspevok, ktorý zdieľa Dasa Guzmanova (@dasa_guzma),

Takýto úspech dosiahlo bistro Made with Laf v centre na Dunajskej ulici. Hneď po vstupe je tu cítiť priateľská atmosféra a vôňa netradičného, no chuťovo bohatého jedla.

Za celým konceptom Made with Laf stojí Dáša Guzmanová. Aj keď nemala s gastro biznisom nikdy nič spoločné, rozhodla sa otvoriť vegánsku reštauráciu. Prvotným impulzom bol fakt, že sa ako vegánka nemala v meste kde najesť.

Dáša založila podnik v roku 2015, keď mala o fungovaní reštauračného priemyslu len naivné predstavy a na očiach nasadené ružové okuliare. Preto za prvý úspech považuje vôbec zvládnutie otvorenia. To, že jej práca má zmysel, jej potom začali utvrdzovať vracajúci sa zákazníci, ktorí si obľúbili najmä rozmanité denné menu, ktorého počas dňa predajú približne 80 kusov.


V ponuke samozrejme nechýba falafel, 3 druhy vegánskych burgrov, RAW pochutiny či už legendárna hrášková polievka. Ide pritom o stravu, ktorú zrejme ocení väčšina pracujúcich ľudí. Možno poznáš ten pocit, keď máš na obed pol hodinu a v kancelárií ťa ešte čaká plný stôl práce. V takýchto situáciách ti tvoju produktivitu zrejme nenakopne vyprážaný rezeň s hranolkami. Zato po jedlách od Made with Laf nemáš problém plnohodnotne pracovať bez toho, aby si zaspával nad klávesnicou.

Ako základ úspechu mladá Slovenka vníma predovšetkým jej tím, ktorí jej pomáha s prevádzkou bistra. Za ďalší dôležitý faktor považuje aj autentickosť, ktorá je v Mad with Laf neprehliadnuteľná a človeka si ihneď získa. Ľuďom, ktorí sa plánujú pustiť do podnikania v gastre, dáva Dáša jednu radu. Tou je previesť si celý nápad do čísel a podľa nich sa následne rozhodnúť, či sa do biznisu pustiť alebo nie.

Najnovšie video