Bistro v Bratislave dá novým zamestnancom stovky eur na ubytovanie. Otvorilo v historickej budove

  • Cestovinová manufaktúra aj vlastná „in house“ cukráreň
  • Koncept Mint sa otvára už aj v historickej budove bývalej cvernovej továrne
MINT
Mint
  • Cestovinová manufaktúra aj vlastná „in house“ cukráreň
  • Koncept Mint sa otvára už aj v historickej budove bývalej cvernovej továrne

V Bratislavskom Ružinove na Herlianskej ulici 6 takmer presne pred rokom vyrástlo nové bistro, ktoré sa špecializuje na remeselnú výrobu potravín, využívajúc skúsenosti vlastných pekárov, kuchárov, barmanov a baristov.

Jeho názov je Mint a je prepojením talianskej a mediteránnej kuchyne s ohľadom na lokálne chute a tradície. Za celým projektom stojí najväčšia gastro spoločnosť na Slovensku – skupina Medusa.

Prvé, čo zbadáš po prekročení prahu bistra, je veľká stena plná kváskových chlebíkov, vľavo od nej je zase otvorená kuchyňa s pizza pecou a po pravej ruke barová časť. Celý priestor má vysoké stropy s moderným industriálnym nádychom. Navyše, celá jedna stena s oknami býva otvorená, s plynulým prechodom k vonkajšiemu sedeniu. 

Pri návšteve bistra sme si vybrali Mint domácu limonádu s názvom pear & fig, za 0,50 l džbán sme zaplatili 3,39 eur, 1,50 l stálo 9,39 eur. Padlo vhod, že limonáda nebola zbytočne presladená, obsahovala kúsky figy, lístky medovky, citrón, limetku a sódu.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá