Bratislava dostala street foodový klenot, o ktorom možno ani netušíš. Ľudia o ňom hovoria ako o syrovom nebi

  • Počul si už o nenápadnom street foode Sy Rajt v Bratislave na Sedlárskej ulici?
  • Mnoho ľudí o ňom nevie, no ak sem už raz človek zablúdi, zväčša sa sem opäť aj vráti
syr
Sy Rajt
  • Počul si už o nenápadnom street foode Sy Rajt v Bratislave na Sedlárskej ulici?
  • Mnoho ľudí o ňom nevie, no ak sem už raz človek zablúdi, zväčša sa sem opäť aj vráti

Dôvod je jasný, v okienku Sy Rajt si dáš tacos, burgre a dokonca aj churros. Na svoje si tu prídu najmä gurmáni, ktorí si potrpia na poriadnu dávku syra v každej porcii. Za týmto syrovým gastro nebom stojí Lívia Áronová a jej priateľ Gunther.

Obaja majú z gastro biznisu bohaté skúsenosti. Lívia pracovala ako čašníčka a jej priateľ ako barman. Neskôr sa chopili aj manažérskej role, no vždy mali v hlave to, že jedného dňa svetu predstavia svoj vlastný gastro projekt.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SY RAJT (@sy_rajt)

Lívia konštatuje, že na začiatku si možnosť neúspechu vôbec nepripustili. Pracovali tvrdo, aby bolo všetko podľa ich predstáv, a teda vždy čerstvé a chutné.

„V biznise nám určite pomohli predchádzajúce skúsenosti z odvetvia ako aj záujem o rôzne typy kuchýň a samozrejme láska k jedlu. Naše jedlá si postupne našli svojich priaznivcov, ktorí sa na ne vracajú. Je naším veľkým šťastím, že máme okolo seba samých dobrých ľudí, ktorí nám vo veľa veciach poradili. Bola to hlavne rodina a najbližší priatelia. Podpora je v začiatkoch veľmi dôležitá,“ povedala Lívia pre Startitup.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SY RAJT (@sy_rajt)

Dnes je ich sen realitou, za sebou majú vlastný podnik Sy Rajt, do ktorého pri štarte vložili aj značnú investíciu. Spolu išlo o sumu na úrovni 30 000 eur, ktoré si počas dlhodobého plánovania biznisu stihli našetriť a nemuseli sa zadlžovať.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SY RAJT (@sy_rajt)

Návratnosť investície počítali na približne jeden rok, no ich plány celkom zmenila súčasná pandémia. Pandemické opatrenia sa postarali o to, že tieto peniaze ešte zopár mesiacov neuvidia. Podporu od štátu sme nedostali. V náročných časoch sme si museli poradiť sami, keďže naša prevádzka funguje na okienkový predaj, pandémia nás nezasiahla až do príliš veľkej miery,“ objasňuje zakladateľka značky Sy Rajt.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SY RAJT (@sy_rajt)

Lívia však potvrdzuje, že podnikanie v gastre je pomerne nestále. V ich prípade tržby podniku vo veľkej miere závisia od pohybu ľudí v meste, ale aj od počasia, nakoľko sú v pešej zóne.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SY RAJT (@sy_rajt)

Poďme však k samotnej ponuke staromestskej prevádzky. V jej menu nájdeš najmä rôzne variácie svetových street food jedál s extra dávkou syra. 

„Najpredávanejším jedlom je u nás Full of cheddar burger, v ktorom je okrem 3 plátkov cheddaru a cheddarovej omáčky aj 170 gramov hovädzieho mäsa zo Slovenského chovu, ktoré ocení aj ten najväčší jedák,“ popisuje Lívia a dopĺňa, že práve cheddarová omáčka je u nich obrovským hitom.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SY RAJT (@sy_rajt)

Aké sú tu ceny? Niečo malé na zahryznutie si tu dáš už od 2,50 eur, naopak ich najdrahšie jedlo – Vege Burger Menu nájdeš na donáškovej platforme Wolt za 12,50 eur. Za hriech stojí aj netradičná polievka Quattro Formaggi za 4 eurá, syrové guľôčky Truffle Arancini Balls za 7,50 eur či Burning Hot Tacos za 7,90 eur.

Lívia nám tiež potvrdila, že Sy Rajt sa síce zatiaľ nechystá do iných slovenských miest, no k nejakej forme expanzie by malo prísť.

„Zatiaľ nemáme v pláne prevádzku v inom meste ale v Bratislave plánujeme reštauráciu aj s vnútorným sedením. V priebehu týždňa až dvoch plánujeme v rámci nášho menu predstaviť aj viac noviniek Jednou z nich budú hranolky alebo ricottové guľôčky s pistáciovým krémom. Ďalšie novinky si necháme zatiaľ pre seba,“ uzatvára Lívia.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech