Ich raňajky si Bratislava zamilovala. Katka a Denisa si vďaka kaviarni splnili dlhoročný sen

  • V Starom Meste nájdeš mnohé skvelé gastropodniky s raňajkami
  • Určite sa sem radí aj podnik No 9
Exteriér a raňajky v podniku No 9.
Exteriér a raňajky v podniku No 9., Startitup
  • V Starom Meste nájdeš mnohé skvelé gastropodniky s raňajkami
  • Určite sa sem radí aj podnik No 9

Dobrých miest na raňajkovanie zrejme v Bratislave nebude nikdy dosť. Našťastie, už teraz máme v hlavnom meste široký výber spotov s ponukou od avokádových toastov cez smoothie bowly až po tradičnú praženicu s chrumkavým kváskovým chlebom.

Pozornosť fanúšikov poctivej gastronómie sa upriamuje aj na bratislavské Župné námestie. Priamo oproti Kostolu sv. Štefana Uhorského nájdeš podnik nesúci názov No 9

Stoja za ním dve Slovenky – Katarína a Denisa, ktoré do prevádzky vložili poriadny kus námahy, veľa svojho času a peňazí. Projekt ich stál bez mála 30-tisíc eur, pričom časť vybavenia za cca. 15-tisíc eur si zohnali vďaka dobrý ľuďom a po známostiach.

„Kaviareň sme si otvorili spolu s priateľkou, s ktorou sme sa zoznámili pred 24 rokmi v Hoteli Devín, v ktorom sme spolu strávili 10 krásnych rokov. Práca v HORECA sektore bola pre nás obe srdcová záležitosť a z nevinnej myšlienky vlastniť jedného dňa kaviareň s raňajkami sa stal sen, ktorý sme obe snívali, aj keď sme sa každá vydala profesijne vlastnou cestou,“ hovorí Katarína.

„Deniska sa celý čas pohybovala v gastre na rôznych manažérskych pozíciách a moja cesta bola rôznorodejšia, učila som na EUBE Obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave, pracovala v liečebni dlhodobo chorých, ale láska k dobrému jedlu a káve u nás zostala a sen sme snívali stále.“

Na obrázku je interiér podniku No 9.
zdroj: No 9/ Startitup

Katarína hovorí, že po rokoch im náhoda postavila do cesty krásny svetlý priestor s unikátnym výhľadom a atmosférou. Keďže raňajky obe považujú za kľúčový štart do každého dňa, ich idey otvoriť si vlastnú kaviareň s výborným a kvalitným jedlom s dobrou hudbou a krásnym prostredím nestalo nič v ceste.

Bola to kombinácia správneho načasovania a potreba byť slobodné a nezávislé. „A tak sme si začali plniť náš sen, aj keď skôr náhodou ako cielene.“

Tvrdia, že od začiatku vedeli, že nechcú budovať investičné náročný projekt. „S našou priateľkou, úžasnou architektkou Martinou Renelt, ktorá stojí za interiérom, sme ho hneď na začiatku nazvali ‚varila z čoho mala‘. Polovicu prác sme si robili samy, a tak sme si vytvárali silnejší vzťah. Len tridsať percent mobiliáru a inventáru je nových.“

Na obrázku je vybavenie podniku No 9.
zdroj: No 9

Zdôrazňujú, že im záleží nám na životnom prostredí a aj preto recyklovali, čo sa dalo, a väčšinu nábytku a porcelánu vyberali vo Veľkej susedskej burze a postupne skladali kaviareň.

Veľké prerábanie

Na župnom námestí číslo 9 prebrali priestory, v ktorých predtým roky sídlilo Hangout Cafe. Kaviareň však dostali s netypickým náterom. Všetky steny prevádzky boli čierne.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá