Bratislavská prevádzka sa sťahuje, na novom mieste bude ponúkať kávu zadarmo

  • Na Grösslingovej ulici otvoria novú kaviareň Coffeein
  • 18. marca bude ponúkať kávu aj občerstvenie zadarmo
  • Sťahovať sa bude zo svojej súčasnej adresy na Bajkalskej
zdroj: Coffeein Facebook/Unsplash.com
  • Na Grösslingovej ulici otvoria novú kaviareň Coffeein
  • 18. marca bude ponúkať kávu aj občerstvenie zadarmo
  • Sťahovať sa bude zo svojej súčasnej adresy na Bajkalskej

Doteraz si mohol predajňu a kaviareň Coffeein nájsť na Bajkalskej ulici, no tá sa už zajtra zatvorí. Svoje nové miesto si našla v historickom centre Bratislavy, na Grösslingovej 20 a svoje brány prvýkrát otvorí 18. marca. V rámci toho budú ponúkať aj kávu a občerstvenie úplne zdarma a vítaný je samozrejme každý, kto sa rozhodne vstúpiť do jej dverí.

zdroj: Coffeein Facebook

Coffeein sa sústredí na kvalitnú zrnkovú kávu, ktorú si sami pražia. Tú nakupujú priamo od farmárov alebo sprostredkovateľov predaja. Presťahovať sa rozhodli preto, lebo Bajkalská už viac nespĺňala ich kaviarenské potreby.

„Bolo to pre nás miesto, kde sme sa veľa naučili, avšak nebola to lokalita vhodná na typ kaviarne, aký by sme chceli mať. Bajkalská je rýchly dopravný uzol, kde sa človek nechce zdržiavať, kde chce stráviť čo najmenej času. Naproti tomu Grosslingova ulica priam vyzýva k tomu, aby sme spomalili a vychutnali si daný moment. Je to v centre mesta, ale zároveň na jeho okraji, takže si viete vychutnať všetky výhody, ktoré centrum ponúka, ale tá hektika sa Vás už nemusí týkať. Je to ulica, ktorá si žije vlastným komunitným životom,“ prezradila nám Kristína Daňová spolumajiteľka kaviarne Animus, ktorá spravuje aj Coffeein. 

zdroj: Coffeein Facebook

Podľa jej slov si v kaviarni príde na svoje každý. Popri tradičnej káve zostali majitelia otvorení novým nápadom a netradičným spôsobom spracovania a prípravy obľúbeného horúceho nápoja. V Coffeeine si môžeš dať napríklad kávu filtrovanú cez chemex alebo hario V60. Pripravujú ju tiež cez aeropress alebo moka konvičku.

Kvalitné espresso samozrejme musí byť, ale popri ňom budú mať u nás miesto aj alternatívne metódy prípravy kávy. Chceme sa zamerať na tretiu kávovú vlnu, čo na jednu stranu môže zaváňať „hipsterčinou“, ale skutočnosť je taká, že sa v tomto smere dbá na kávu a jej kvalitu v každom kroku – od samotného pestovania na kávovníkovej farme, cez ručný zber, triedenie a spracovanie až po praženie a samotnú prípravu za barom,“ vysvetľuje. 

zdroj: Coffeein Facebook

Vďaka tomu, že kávu pražia sami, zákazníkom ponúkajú aj možnosť vybrať si spôsob, akým bude káva pražená. Či sa rozhodnú pre tmavšiu verziu, vhodnú najmä pre espresso alebo svetlejšiu dobrú na alternatívne metódy.

zdroj: Unsplash

„Verím tomu, že keď niekto otvára takéto prevádzky, robí to práve pre ľudí – chcú svojim zákazníkom poskytnúť ten najlepší produkt, za ktorým si stoja a ktorému veria. V tomto sme samozrejme takí istí, ale zároveň je to pre nás o pocitoch – nie len predať niekomu výbornú kávu, ale zároveň mu spríjemniť deň v týchto uponáhľaných časoch a venovať mu aspoň trošku pozornosti. Zároveň budeme miestom, kde nebudú pracovať len zamestnanci a brigádnici, ale aj majitelia budeme rovnakou súčasťou pracoveného tímu a preto to pre nás vždy bude osobná záležitosť,“ dodáva. 

Na nové priestory sa pôjdeme pozrieť aj my a už čoskoro ti prinesieme fotografie priamo z novej kaviarne na Grösslingovej 20 v Bratislave.