Burgráreň Roxor ukazuje Bratislave, ako sa má robiť ukážkový gastro biznis

  • Dvere, dnes už mnohými obľúbenej, burgrárne Roxor sa otvorili v októbri 2015. Majiteľom a šéfkuchárom v jednom je Michal Ščevlík. Ten opustil prácu v IT odbore a pustil sa do realizácie nápadu, ktorý držal hlave 4 roky.
roxor
facebook.com/roxorbrgr
  • Dvere, dnes už mnohými obľúbenej, burgrárne Roxor sa otvorili v októbri 2015. Majiteľom a šéfkuchárom v jednom je Michal Ščevlík. Ten opustil prácu v IT odbore a pustil sa do realizácie nápadu, ktorý držal hlave 4 roky.

Michalovým prvotným cieľom bol vlastne šľachetný gastronomický úmysel. Ponuka, s ktorou sa na slovenskej gastro scéne stretol ho neuspokojovala. Videl tam príležitosť na zlepšenie, ktoré by pozdvihlo bratislavskú gastronómiu.

To, čo ho motivovalo k splneniu jeho burgrovej vízie bola predovšetkým veľká vášeň k jedlu a vareniu. Michalov pocit, že dokáže do hlavného mesta priniesť niečo, čo tu chýba ho dlho neopúšťal a plány dotiahol k úspešnému biznisu.

Svoj burgrový biznis začínal v úzkom premotivovanom tíme s naivnými predstavami. Predstavy sa však po pár mesiacoch prestali zdať naivné, a po pár ďalších mesiacoch ich realita doslova preskočila.

Po necelom roku si ich vedúca čašníčka splnila sen, otvorila si pekáreň a stala sa dvornou pekárkou Roxoru. Dnes tu pracuje 2-krát toľko ľudí ako na začiatku. Po roku a pol napĺňajú kapacity priestoru a pravidelne vypredávajú. Úspech Roxoru je však z prevažnej časti postavený na tímovej práci, ktorá bola kľúčom k úspechu.

Hodnotenia na Tripadvisore Roxor BRGR dokonca posúvajú medzi 20 najlepších reštaurácii v Bratislave.

„Hodnotenia na Facebooku, Zomate, Google a Foursquare od našich zákazníkov nás neskutočne tešia a brutálne motivujú makať viac ako doteraz. Uvedomujeme si, že tieto príjemné veci nie sú samozrejmosť. Miestami je radosť zatieňovaná obrovskou zodpovednosťou, aby sme nesklamali našich zákazníkov. Zatiaľ sa nám to darí *klop-klop-klop* a rozhodne nemienime poľavovať v našich nastavených latkách,“ píše na svojej stránke tím stojaci za Roxor BRGR.

Úspech Roxoru je založený na poctivom kuchárskom remesle. Nejde teda len o jednu z množstva prevádzok, v ktorej nájdeš len polotovary ohriate v mikovlnke. „Krok či dva navyše nám stojí za námahu, pretože veríme, že to zákazníci vedia oceniť,“ píšu sa na stránke roxorburger.sk.

„Našou nosnou filozofiou je dať zákazníkom do úst maximálnu chuť a čerstvosť. Snažíme sa používať najkvalitnejšie dostupné suroviny v kombinácii s kuchárskym umením a neformálnou obsluhou,“ komentuje tím na ich stránke.

Mäso v burgroch pochádza priamo z farmy, sami si ho dočisťujú a niekoľkokrát denne ho melú priamo v prevádzke. Samostatnou kapitolou sú hranolky, ktoré každý deň ručne spracovávajú a dvakrát vysmážajú. Poctivé sú aj omáčky špeciálne navrhnuté šéfkuchárom ako aj uhorky, ktoré nakladajú každý tretí deň. Jedným z najdôležitejších komponentov burgra sú žemle od pekárky Baši s kravským maslom, mliekom a sezamom.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech