Burrito Fellas: Zamilovali si kalifornský street food a priniesli ho do Bratislavy

  • Ak si si myslel, že slovenského street foodu si sa už prejedol a nie je nič, čo by ťa prekvapilo, si na omyle. Je tu nový chutný hráč, ktorý ti ukáže, ako má vyzerať správne zatočené Kalifornské burrito.
collagejhh
Burrito Fellas
  • Ak si si myslel, že slovenského street foodu si sa už prejedol a nie je nič, čo by ťa prekvapilo, si na omyle. Je tu nový chutný hráč, ktorý ti ukáže, ako má vyzerať správne zatočené Kalifornské burrito.

Chalani z Burrito Fellas si vzali do hlavy bláznivý nápad: Robiť to najlepšie burrito na Slovensku a priniesť kalifornský štýl do slovenských ulíc! Všetko sa to začalo počas ich pracovného pobytu v USA, keď sa Ivan Gombarček a Marek Teplický prvýkrát stretli s pravým Cali Burritom, ktoré v okolí Kalifornie nájdeš na každom rohu. Najviac typické je pre oblasť San Diega a skladá sa z grilovaného hovädzieho mäsa, syru, kyslej smotany, fazúľ, guacamole a ryže, to všetko zrolované v tortile.

 

Foto: Burrito Fellas

„Nechápali sme, ako je možné, že niečo také na Slovensku nemáme. Vtedy sa prvýkrát zrodila myšlienka otvoriť si vlastnú reštiku. Táto myšlienka nám zrela v hlavách asi dva roky, keď zrazu prišiel Ivan s nápadom prihlásiť sa na Street Food Park v Starej tržnici,“ spomína Marek. Chalani do toho išli odvážne a veľkej gastro konkurencie sa nebáli. Verili, že taká božská vec ako burrito jednoducho musí zafungovať. 

Foto: Dáša Šimeková

„Na začiatku to bol čistý punk. Vymysleli sme si vlastný recept, názov, logo, požičali sme si všetko vybavenie, zapriahli kamarátov a vďaka úspechu na prvej akcii a pozitívnym reakciám zo strany zákazníkov sme sa rozhodli, že s tým budeme pokračovať,“ uviedol Ivan. Burrito Fellas tak neváhali a prihlásili sa aj na ďalšiu street food akciu a zvesť o ich burritách sa začala šíriť.

Foto: Burrito Fellas

Keď jedno ochutnáš, určite nebude tvoje posledné. V ponuke nájdeš klasické Burrito v pšeničnej tortile alebo Burrito box a samozrejme aj vegetariánsku, vegánsku a bezlepkovú verziu. „Základom burrita je buď tofu, grilované kuracie mäso v našom vlastnom chipotle náleve alebo carnitas pulled pork, teda trhané bravčové. Zvyšok tvorí ryža, fazuľa a salsy podľa vlastného výberu. Samozrejmosťou je guacamole, ktoré priprvujeme priebežne počas dňa čerstvé,“ prezradil Ivan.

Foto: Burrito Fellas

Každý zákazník si môže svoje dokonalé burrito vyskladať podľa vlastnej chuti alebo podľa toho, ktoré potraviny mu spôsobujú ťažkosti. Všetky suroviny okrem guacamole sú v cene a chalani odporúčajú naložiť si tam najlepšie úplne všetko. :) Burrito Fellas vedia, že bez kvalitných surovín to dnes nejde, preto používajú len kvalitné slovenské ingrediencie a pravé mexické fazule a chilli omáčky.

Foto: Burrito Fellas

„Netrúfame si tvrdiť, že burrito bude novým slovenským gastro hitom, ale môžeme povedať, že Slovákom chutí a robí nám veľkú radosť, keď vidíme, že sa k nám vracajú tie isté tváre. Našou prioritou je nestať sa len sezónnou záležitosťou, ale vybudovať si stabilnú zákazníkov, ktorých si budeme kvalitnými službami uctievať po celý rok. Chceme stále prichádzať s novými chuťami a dokonca chceme vycestovať priamo do Mexika načerpať ďalšiu inšpiráciu,“ dodal Ivan.

Ak aj tebe tečie slinka, neváhaj a sleduj chalanov na ich fb stránke. Dozvieš sa tak, kde sa najbližšie so svojím pojazdným stánkom vyskytnú. :)

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech