Banskobystrická kaviareň ponúka raňajky, aké si budeš želať každé ráno

  • Keď sa otvorila banskobystrickej kaviaren Bottova, zvesť o nej sa rozšírila rýchlosťou blesku
  • Okrem raňajok a kávy nám v nej učarovala čulá a príjemná atmosféra
zdroj: Ondrej Bobek/Kávičkári.sk
  • Keď sa otvorila banskobystrickej kaviaren Bottova, zvesť o nej sa rozšírila rýchlosťou blesku
  • Okrem raňajok a kávy nám v nej učarovala čulá a príjemná atmosféra

Aj preto patrí k tým podnikom, kam sa veľmi radi a často vraciame. A keď k nám pred časom dorazili nové zvesti, že v Bottovej majú raňajkové novinky, naše chuťové poháriky sa opäť raz potešili. Spolu s nami si ich dnes môžete pripraviť aj vy doma a na ďalšie sa potom môžete vybrať priamo na Bottovu.

Omeleta s mozzarellou, bazalkovým olejom a maslovými krutónmi

Suroviny: 2 ks vajec veľkosti L, mozzarella, chlebík, maslo, olivový olej, bazalka, zmes semiačok

zdroj: Ondrej Bobek

Postup: Na úvod si pripravíme maslové krutóny. Nakrájame si kvalitný chlebík (napríklad kváskový) na malé, čo najrovnomernejšie kocky. V panvici si, na strednej teplote, rozpustíme maslo, hodíme naň chlebové kocky a do zlatista ich osmažíme. Kým nám maslové krutóny vychladnú, pripravíme si omeletu.

zdroj: Ondrej Bobek

V stredne veľkej panvici si rozbijeme dve vajíčka, ktoré v panvici aj rozšľaháme. Na nízkej teplote necháme spodnú časť vajíčok uzavrieť, následne ich opäť premiešame a rozotrieme po celej ploche panvice.

zdroj: Ondrej Bobek

Tento proces opakujeme dovtedy, kým nemá omeleta žiadanú konzistenciu. Tesne pred dokončením vložíme do stredu natenko nakrájanú mozzarellu a panvičku s omeletou približne na 2 minúty zakryjeme. To nám dopomôže k tej správnej konzistencii.

zdroj: Ondrej Bobek

Následne si v mažiariku v olivovom oleji rozpučíme čerstvú bazalku. Na záver pred podávaním omeletu na tanieri osolíme, okoreníme, jemne polejeme pripraveným bazalkovým olejom a posypeme maslovými krutónmi a zmesou semienok.

zdroj: Ondrej Bobek

French toast so slaným karamelom a vanilkovou zmrzlinou

Suroviny: vianočka, smotana, vajce, mlieko, maslo, cukor, škorica, soľ, vanilková zmrzlina, mäta, bobuľové ovocie

zdroj: Ondrej Bobek

Postup: Začneme s prípravou slaného karamelu tak, že si v panvici rozpustíme cukor. Hneď ako získa farbu javorového sirupu, začneme pomaly prilievať vysokopercentnú smotanu a maslo.

zdroj: Ondrej Bobek

Pomalým vmiešavaním dosahujeme požadovanú konzistenciu karamelu, na záver pridáme soľ a necháme vychladnúť. Takto pripravený nám v chladničke vydrží aj týždeň.

zdroj: Ondrej Bobek

Na prípravu french toastu si odkrojíme vianočku, ktorú ponoríme do rozšľahaného vajíčka s mliekom, cukrom a škoricou. Takto namočenú vianočku ešte posypeme cukrom, ktorý nám pri opekaní pekne zkryštalizuje.

zdroj: Ondrej Bobek

Na panvicu si dáme trocha oleja (zabráni zhoreniu masla) a maslo. Vianočku restujeme z každej strany približne minútu. Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, ktorú zalejeme slaným karamelom. Na záver pridáme bobuľové ovocie a mätu, gastro zážitok je na svete.

zdroj: Ondrej Bobek

zdroj: Ondrej Bobek

 

Recepty pre dnešné Nedeľné varenie pripravil tím z Bottova Coffee.

zdroj:kavickari.sk