Ceny v YEME sú také vysoké, lebo dodávateľom platíme niekoľkonásobne viac | Bez Výhovoriek

  • V Bez Výhovoriek s Drahom Piokom ti o poctivých výrobkoch, ktoré mnohí považujú za drahšie, porozpráva spoluzakladateľ potravín YEME Peter Varmuža
  • Umelá inteligencia im riadi objednávky tovaru a ak nejaký ostane nepredaný, vymysleli mu užitočné využitie
  • Na Slovensku sa stratila kontinuita tradičných menších firmičiek, ktoré by produkovali poctivé a zdravé potraviny. Trend sa však opäť vracia
 srcset
  • V Bez Výhovoriek s Drahom Piokom ti o poctivých výrobkoch, ktoré mnohí považujú za drahšie, porozpráva spoluzakladateľ potravín YEME Peter Varmuža
  • Umelá inteligencia im riadi objednávky tovaru a ak nejaký ostane nepredaný, vymysleli mu užitočné využitie
  • Na Slovensku sa stratila kontinuita tradičných menších firmičiek, ktoré by produkovali poctivé a zdravé potraviny. Trend sa však opäť vracia

Dostali sme k nám do štúdia Petra Varmužu, ktorý je spoluzakladateľom potravín YEME. Chceli sme vedieť, prečo sú ceny v tomto reťazci vyššie, ako v iných prevádzkach, čím sú iní a či je kvalita potravín na Slovensku rovnaká, ako v iných krajinách Európy či sveta.

Peter Varmuža pracoval dlhé roky v zahraničí a z USA či Thajska bral inšpiráciu, keď zakladal potraviny YEME. Svojich dodávateľov si vyberá podľa vlastných kritérií a rieši s nimi aj otázku ekológie. Čo myslíš, môžu menšie rodinné podniky zaobstarať stabilnú dodávku surovín?

Majiteľ a riaditeľ YEME hovorí, že Slováci plytvajú potravinami a že občas nakupujú zbytočne veľa. Situácia sa ale lepší a cena je jednou z vecí, kvôli ktorým si zákazník lepšie premyslí, či si potravinu kúpi a ako s ňou následne naloží. Zaujímavosťou je aj fakt, že v týchto potravinách pracuje aj nočná zmena. Peter prezradil aj to, čo sa stane s potravinami, ktoré sa nepredajú a musia sa z pultov stiahnuť. O príbehu potravín YEME sa viac dozvieš v tejto epizóde Bez Výhovoriek s Drahom Piokom

Najnovšie video