Damián a Ivona zabodovali v Tatrách originálnymi burgermi, aké nikde na okolí nenájdeš

  • Manželia Damián a Ivonka Danielčákovci sa v gastronómii pohybujú už 10 rokov, dlhodobo sa však pohrávali s myšlienkou otvoriť si vlastný podnik
  • Dnes sú majiteľmi vychýrenej burgrárne, a to priamo v srdci Západných Tatier
Kýčer Burger
archív Kýčer Burger
  • Manželia Damián a Ivonka Danielčákovci sa v gastronómii pohybujú už 10 rokov, dlhodobo sa však pohrávali s myšlienkou otvoriť si vlastný podnik
  • Dnes sú majiteľmi vychýrenej burgrárne, a to priamo v srdci Západných Tatier

Manželia Danielkáčovci sa v gastre pohybujú už 10 rokov. Roky sa však pohrávali s myšlienkou nad otvorením vlastného podniku. Začiatkom októbra v roku 2019 si svoj sen konečne splnili a v srdci Západných Tatier otvorili Kýčer Burger.

Podnik dvojica pomenovala podľa vŕšku, ktorý sa pýši nad ich reštauráciou. Kýčer je podľa dvojice jedinečný srdcom, duchom, atmosférou a samozrejme najlepšími burgrami s originálnymi receptúrami, dizajnom a skvelým tímom.

„Je to skvelé, keď človek dokáže vyčariť úsmev na perách dobrým jedlom, milým slovom a pivkom či drinkom. Chceli sme oživiť našu malú dedinku, Zuberec. Túžili sme vytvoriť priestor pre všetky vekové kategórie, aby mali možnosť posedieť si v dobrej atmosfére, pri pivku s burgrom v ruke. Páčilo by sa nám, keby sa „staré dobré časy“ vrátili späť. Kedy všetci odložia starosti, mobily, porozprávajú sa, zasmejú a nebudú sa nikam ponáhľať, ozrejmuje Damián, ktorého snahou bolo priniesť niečo nové, niečo, kde by sme sa sami dobre cítili, tešili sa z práce.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KÝČER BURGER 🍔 (@kycerburger)

Radosť z práce, splnenie si sna a poctivá robota

Dvojica dostala ponuku si vziať do nájmu priestory, dnes už Kýčer Burgra. „Mali sme, pochopiteľne, dve možnosti. Naskočiť na idúci vlak, alebo nie. Ale myšlienka, s ktorou sme sa pohrávali, sa nedala zahnať „do kúta“. Čo ak to odmietneme a neskôr to budeme ľutovať? A sme  tu. Je to radosť z práce, splnenie si sna a poctivej roboty,hovorí Ivonka o ich prvom biznis projekte.

Kýčer je teda v podnájme a kedysi v týchto priestoroch sídlila iná reštaurácia. Napriek tomu dvojica investovala nemalé peniaze na vybavenie, úpravy a so svojím tímom naďalej reštauráciu zveľaďujú a vynovujú. „Ale našou najväčšou investíciou je náš čas, ktorý venujeme biznisu a to 24/7,dodáva Damián.

Vybavovanie „papierov“ mnohých odradí splniť si sen

Otvoriť prevádzku však nie je jednoduché. Človek môže mať skvelý nápad, ale realizácia je už o niečom inom. Damián si myslí, že vybavovanie „papierov“ okolo toho mnohých odradí splniť si sen. „A ďalej nájsť si systém práce, ktorý je čo najefektívnejší a samozrejme ho vštepiť aj do zamestnancov, dopĺňa majiteľ .

Kýčer si nezakladá na lokálnych produktoch. Ako hovorí majiteľ: „Ideme po kvalite produktov, to znamená, že nepozeráme na ich pôvod. Pôvod nie je u nás na prvom mieste.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KÝČER BURGER 🍔 (@kycerburger)

Základom perfektného burgra sú podľa dvojice všetky ingrediencie. „Darmo by bola naša odpoveď mäso, keby sme použili kúpenú žemľu s konzervantmi, tvrdí Damián. Ceny burgrov z dielne Kýčera sa pohybujú od 6,70 do 7,60 eur.

Prečo však nie je možné mať kvalitný burger za 3,50 eur? „Lebo by sme nemohli používať kvalitné a čerstvé potraviny. Žemle si pečieme vlastné, máme zaručenú čerstvosť, nadýchanosť, ale je aj zábava ich robiť. Plus sezamu nikdy nie je dosť. Na zeleninu máme dodávateľa, ktorý nám každý deň dováža čerstvú zeleninu. Ináč by to ani nešlo. Mäso si taktiež pripravujeme sami. Originalita v receptoch je na prvom mieste. Robíme si vlastné špeciálne majonézy do burgrov, reliš, jedinečne dochucujeme šaláty ale aj polievky. V burgri by to nebola fantázia chutí, ktoré sa dopĺňajú, ale súzvuk polotovarov, približuje majiteľ.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KÝČER BURGER 🍔 (@kycerburger)

Gastrobiznis je beh na dlhé trate

V okolí Kýčera sa nachádzajú pizzerie či koliby, inú burgráreň by ste tam hľadali márne. Reštaurácie manželia otvorili nie so zámerom konkurovať ostatným reštauráciám v okolí a brať im klientelu, ale rozšíriť možnosti pre ľudí.

Samozrejme, aj tejto prevádzke dala pandémia COVID-19 poriadny úder. Podpísala sa na počte objednávok, a tým pádom aj na tržbách. Aktuálne predajú o 80 % menej burgrov ako v bežný piatok pri riadnom fungovaní prevádzky. Našťastie tím Kýčer sa vynašiel a spustil donášku, ktorú zachraňujú najmä miestni.

„Reštauráciu sme otvorili v októbri 2019, boli sme nová prevádzkareň, ešte sme poriadne nenazbierali stálu klientelu a už v marci 2020 prišlo prvé zatváranie reštaurácií kvôli pandémii. V podstate nemáme s čím úplne porovnať poklesy tržieb, keďže sme ešte len začínajúci podnik. Uvedomujeme si, že gastrobiznis je beh na dlhé trate. Možno až tak cca po 4 rokoch budeme schopní porovnávať finančné rozdiely podľa rokov. Hoci môžeme byť radi, že sme nemuseli úplne zatvoriť reštauráciu. Fungujeme na rozvoze a stále pevne veríme, že sa situácia zlepší a letná sezóna rozbehne v plnom prúde, vyjadril sa pre Startitup zakladateľ prevádzky Damián.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KÝČER BURGER 🍔 (@kycerburger)

Do budúcna dvojica plánuje vytvoriť si silné a stabilné meno na trhu. „Kýčer Burger ako „značka“. Potom by sme samozrejme chceli založiť sesterské reštaurácie po Slovensku. Žiaľ, pre začínajúcich podnikateľov a podnikanie v kríze je to veľký sen. No sny sú predsa na to, aby sa plnili, nie?

„Mladým ľuďom odporúčame, že ak ich gastro láka a baví, nech sa do toho pustia všetkými desiatimi, ale pre peniaze nech s tým nezačínajú. A asi sa pripraviť na to, že sa na to nedá pripraviť, vyjadril sa na záver rozhovoru Damián.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech