Dávid Šramko vyrába z kvalitných lokálnych surovín poctivé vývary ako od babičky

  • Domáci vývar prináša kvalitnú a zdravú alternatívu bujónovým kockám.
  • Domáci vývar prináša kvalitnú a zdravú alternatívu bujónovým kockám.

Asi všetci vieme, že niet nad poctivý vývar. Ako deti sme ho poznali od našich mám a babičiek. No dnes časová náročnosť jeho prípravy znamená, že veľa ľudí pravdepodobne siahne po bujónoch a iných instantných náhradách plných glutamanov a podobných dobrôt.

Dávid Šramko sa rozhodol poctivé vývary do slovenských kuchýň vrátiť. Vytvoril produkt s jednoduchým a výstižným názvom Domáci vývar.

„V oblasti gastronómie pôsobíme už viac ako desať rokov. Hlavnou ideou nášho Domáceho vývaru je ušetriť ľuďom čas a priniesť na každý stôl taký vývar, aký si pamätajú od babičky. Za kvalitnou receptúrou je veľa precestovaných kilometrov a pozbieraných receptov od starých mám. Tie nás naučili, ako vyrobiť pravý a silný Domáci vývar,“ tvrdí Dávid na svojej stránke.

foto: FB/Domáci vývar

Domáci vývar vyrába tri druhy vývarov – kurací, hovädzí a zeleninový. Na výrobu používajú výhradne kvalitné mäso a zeleninu od slovenských producentov. Nenájdeš tu žiadne umelé prísady, iba mäso, zeleninu, koreniny a morskú soľ.

“Všetky suroviny na naše vývary pochádzajú od slovenských farmárov. Zelenina aj mäso. No, vlastne je tu jedna výnimka. Získať slovenskú morskú soľ je z pochopiteľných dôvodov nemožné :). A potom je to celé o procese výroby, na ktorom si dávame obzvlášť záležať. Napríklad pripraviť hovädzí vývar trvá až 12 hodín. Na chuti je skrátka a dobre poznať, že to robíme čo najzodpovednejšie ku koncovému zákazníkovi,” povedal Dávid pre portál kvalitne-slovenske.sk

foto: FB/Domáci vývar

Kvalita je pre Domáci vývar základom a vďaka menšiemu množstvu produktov sa im ju darí udržať. A zákazníci to oceňujú. No to neznamená, že do budúcnosti nič neplánujú. Momentálne vymýšľajú nové vývary a chcú spolupracovať aj s reštauráciami.

„Menej produktov nám umožňuje sa dôkladne sústrediť na celý proces výroby. Zaujímavé je, že najpredávanejší vývar je hovädzí, hoci je najdrahší. Na tom je vidieť, že ak urobíte naozaj kvalitnú potravinu bez glutamanov a inej chémie, ľudia si radi trochu priplatia,“ povedal Dávid pre portál kvalitne-slovenske.sk

foto: FB/Domáci vývar

Vývary nájdeš na pultoch siete YEME a potravín Náš dvor a U Babičky. Takisto si ich môžeš kúpiť v internetových obchodoch Lokapetit a Svet bedničiek.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech