Do Bratislavy priniesol bublifuk, hollywoodske drinky a eleganciu 30-tych rokov. Takto to vyzeralo v najlepšom európskom bare

  • Keď sa pred 14 rokmi začala na Slovensku rodiť barová kultúra, vzniklo mnoho skvelých barmanov. Ich mená sú dnes známe vo svete. Niektorí si založili vlastné bary a z priemerných slovenských podnikov to dotiahli až do päťdesiatky tých najlepších na svete. Bratislavský Mirror Coctail Bar je mäkký zamatový les. Neveľký salónik predstavuje vesmír niekoľkých privátnych stolíkov so zelenými a žltými kreslami. A v strede stojí strom.
Martin_Hudak_Mirror_bar_foto_Boris_Nemeth_004
Boris Németh
  • Keď sa pred 14 rokmi začala na Slovensku rodiť barová kultúra, vzniklo mnoho skvelých barmanov. Ich mená sú dnes známe vo svete. Niektorí si založili vlastné bary a z priemerných slovenských podnikov to dotiahli až do päťdesiatky tých najlepších na svete. Bratislavský Mirror Coctail Bar je mäkký zamatový les. Neveľký salónik predstavuje vesmír niekoľkých privátnych stolíkov so zelenými a žltými kreslami. A v strede stojí strom.

zdroj: Martin Hudák je spolumajiteľom baru Maybe Sammy v austrálskom Sydney. V Mirror bare predstavil 5 drinkov, ktoré podáva práve tam. Išlo o prvú Guest shift v Carltone vôbec. Foto: Boris Németh

zdroj: „Austrálčania nie sú zvyknutí na uhladených barmanov v saku. Klasikou sú tam chalani a baby v tričkách s handrou prehodenou cez rameno," hovorí Martin Hudák. Foto: Boris Németh

zdroj: Mirror Coctail bar v Carltone je absolútne fotogenický. Pred týždňom získal ocenenie za najlepší hotelový bar v centrálnej a východnej Európe s názvom International Hospitality Awards a nechal za sebou aj také krajiny ako Taliansko, Rakúsko či Rusko. Foto: Boris Németh

zdroj: „Ak je niečo skutočne dôležité, je to práve to, čo sa nachádza mimo pohára, alchýmia za tekutým svetom," vysvetľuje Martin Hudák a dodáva, že pozornosť sa musí venovať zákazníkovi počas celého pobytu v bare, no ešte o niečo dôležitejšie je to, akú pozornosť mu barman venuje po zaplatení účtu. Foto: Boris Németh

zdroj: Mirror má charakter. Nápoje s podtitulom Art a Nature ponúkajú zákazníkovi nielen chuťový ale aj absolútny vizuálny zážitok. Bonsaje, parné fontány a kamenné podstavce plus jeden extraordinárny strom uprostred. Foto: Boris Németh

zdroj: V nedeľu večer sa v Mirrore zišli najlepší barmani, ktorých vyprodukovalo Slovensko, ale ocenil svet. Martin Hudák pri spomienkach na svoje začiatky hovoril, ako sa menil charakter, sebavedomie ale predovšetkým vizuál Slovákov, keď sa stretávali na medzinárodných súťažiach. Foto: Boris Németh

zdroj: „V receptúrach neexistujú tajomstvá. Tisíce barmanov po celom svete majú knihy kokteilov, klasických aj súčasných, no výsledný efekt vždy závisí od jednotlivca, ktorý nápoj servíruje. Zaujme príbeh a atmosféra," hovorí Martin Hudák. Foto: Boris Németh

zdroj: Make a new friend every day - tak znie motto Martina Hudáka, ktorý je momentálne úspešný, šťastný a má prepracovaný time management. Foto: Boris Németh

zdroj: Ľuboš Rácz má dnes v Nitre vytúžený bar Záhir, Karol Domisch je Trade Marketing Manager Pernod-Ricard Slovensko, Martin Hudák je spoluzakladateľom Maybe Sammy v Sydney a Stan Vadrna, zakladateľ medzinárodne uznávanej barmanskej školy Analog Bartending Institute a Nikka Whisky Global Hospitality Advocate. Zhodli sa na tom, že ak máš peniaze od investora, vlastný bar proste neotváraj. Foto: Boris Németh

 

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech